MEB'de hangi isimler Bakan yardımcısı olacak?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile tüm bakanlıkların yeni teşkilat yapısı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden düzenleniyor.

MEB'de hangi isimler Bakan yardımcısı olacak?

DİLŞAD POLAT/BİRGÜN- Milli Eğitim Bakanlığı’nda genel müdürlükler ve birimlerin birleştirilmesi için Saray’da hızlı bir çalışma yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat şemasında İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü adıyla yeniden yapılandırılıyor.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, Kurul olarak; Rehberlik ve Teftiş Kurulu ise Teftiş Kurulu Başkanlığı olarak işleyişine devam edecek.

Hazırlanan taslağa göre genel müdürlüklerin ve birimlerin şu şekilde birleştirilmesi düşünülüyor:

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tek çatı altına alınarak Eğitim Genel Müdürlüğüne dönüştürülecek.

Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü birleştirilecek.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün birleştirilmesi de planlanıyor.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın daha önce olduğu gibi Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlanması sağlanacak.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin, Kurumsal İletişim Başkanlığı'na dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Kısa süre içinde yayımlanacak olan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile MEB’in yeni teşkilat şeması netlik kazanmış olacak.

Bakan yardımcıları için hangi isimler geçiyor?

MEB’de yeni dönemde 3 bakan yardımcısı olması düşünülüyor.

Bir isim siyasi işlerden sorumlu olacak. Ve eğitimin iktidarın hedefi doğrultusunda şekillenmesi için çaba göstermesi beklenecek.

İkinci isim Bakanlığın işleyişinden yani idari işlerden sorumlu olacak. Bir isim de eğitim öğretimdeki işleyişi ve gelişmeleri izleyecek.

Bakan yardımcıları olabilecekler arasında siyasi işlerden sorumlu olarak mevcut müsteşar Yusuf Tekin ya da eski Memur Sen Genel Başkanı ve eski TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu isimleri öne çıkıyor.

İdari işleyişten sorumlu isim için eğitimci kökenli eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip ya da eski ilköğretim Genel Müdürü olan Prof. Dr. Servet Özdemir'in isimleri ön planda duruyor.

Eğitimden sorumlu Bakan yardımcılığı için de Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül, eğitimci Şahin Aybek, müsteşar yardımcısı Sadettin Sabaz’ın isimleri kulislerde sıkça dillendiriliyor.

Etiketler
Bakanlık Cumhurbaşkanlığı