Erdoğan ile görüştü, bombayı patlattı: Kafe ve restoranlar ne zaman açılıyor?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl; kafe, restoran ve lokantaları ne zaman açılacağını açıkladı.

Erdoğan ile görüştü, bombayı patlattı: Kafe ve restoranlar ne zaman açılıyor?

Kafe ve restoranların açılması için beklentiler gittikçe artıyor. 3 aydır kapalı olan mekanların sahipleri büyük ekonomik zorluk çekerken, halk da sosyal hayat içerisinde kalabilecekleri bir yer arayışı içinde.

Kasım sonundan beri kapalı olan kafe-restoran ve lokantaların açılması için Erdoğan son olarak Mart ayından itibaren illeri risk gruplarına bölerek normalleşme takvimini işleteceklerini beyan etmişti.

Bu gelişmelerin ardından Tüm Restoranlar ve Turizmler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşti. Bingöl, Erdoğan ile görüşmesinden edindiği izlenimleri aktardı.

HALA DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

Erdoğan ile görüşmesinde kafe-restoranların açılması için değerlendirmelerin devam ettiği sonucunu çıkaran Bingöl; "Mart ayında restoranların açılacağını düşünüyoruz" diyerek önemli bir müjde verdi. Bingöl; "Biz Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile bir protokol imzaladık.

Burada Güvenilir Restoran ve Lokanta belgesi veriyoruz. Bu belgeye sahip işletmeler daha ön daha öncelikli olabilir" diyerek TSE ile güvenilir restoran belgesi alanların öncelik taşıyabileceğine işaret etti.

Son beklentiler Mart ayının ilk haftalarında riski düşük illerde açılmanın başlatılıp, Nisan ayına kadar tüm kafe, restoran ve lokanta yerlerinin açılması yönünde.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Bingöl