Soylu 'canı çıkasıca dernek' demişti: İHD Başkanı'ndan Soylu'ya yanıt geldi

İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Aracılara dedim ki bu bir vicdansızlıktır. Bu insanlar hapiste olsa tahliye olurdu. Aileler travma yaşıyor. Örgütün dolaylı ya da doğrudan muhataplık ilişkisi kurma inadını kıramadık.” dedi.

Soylu 'canı çıkasıca dernek' demişti: İHD Başkanı'ndan Soylu'ya yanıt geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terör örgütü PKK nedeniyle eleştirdiği İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz'a konuştu.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında Öztürk Türkdoğan'ın açıklamalarına yer verdi.

İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle oldu:

İHD: PKK'nın inadını kıramadık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Canı çıkası” diye andığı İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, haksızlığa uğradıklarını düşünüyor.

Türkdoğan, PKK'nın kaçırdığı 20 gümrük memurunu 8 Eylül 2015'te Türkiye'ye getirdiklerini hatırlatırken, bütün çabalarına rağmen 13 rehineyi kurtaramadıklarını söylüyor.

Şöyle devam ediyor:

“PKK, 2017 yılına kadar ‘Devlet bizi muhatap alsın. Ya devletten ya iktidardan ya da TBMM'den çağrı yapmasını istiyoruz' diye haber gönderdi. PKK'nın muhataplık arzusu her şeyi kilitledi. Halbuki hükümet, ‘İşi çözmek için ne yapıyorsanız yapın' demişti.”

Türkdoğan, 2019'da heyet kurmak için girişim başlattıklarını, bazı muhalif partilerin milletvekili vermeye “Evet” dediğini kaydediyor. Ancak PKK'nın bu kez de askeri operasyonları gerekçe göstererek vazgeçtiğini anlatıyor.

Türkdoğan, şunları söylüyor:

“Yılbaşından önce dolaylı haber gönderdim. Aracılara dedim ki bu bir vicdansızlıktır. Bu insanlar hapiste olsa tahliye olurdu. Aileler travma yaşıyor. Örgütün dolaylı ya da doğrudan muhataplık ilişkisi kurma inadını kıramadık.”

Etiketler
Tahliye