İçişleri Bakanlığı'ndan 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı hakkında ek genelge

İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu uygulanacak ve 21.00'da başlayan sokağa çıkma yasağından muaf tutulanlar hakkında ek genelge hazırlandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan 56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı hakkında ek genelge

İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu uygulanacak ve 21.00'da başlayan ve 56 saat sürecek olan sokağa çıkma yasağı hakkında 81 il valiliğine ek genelge gönderildi.

Genelgeye göre; araç muayene istasyonlarında çalışan personel ile araç muayene randevusu bulunan taşıt sahipleri hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde muaf olacak.

Zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavlarında görev alan komisyon görevlileri, usta öğreticiler ve bu sınavlara girecek kursiyerler hafa sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakMilli Eğitim Bakanlığı EBA LİSE TV MTAL ve EBA platformunda yayınlanmak üzere uzaktan eğitim video çekimi, kurgu ve montaj faaliyetlerinde görevli personel sokağa çıkma kısıtlamalarında istisna kapsamına alındı.

Öte yandan sokağa çıkma yasağında açık olacak iş yerleri şöyle olacak:

• Market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler bugün saat 20.00'ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacaktır. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir.

• Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise bugün saat 20.00'ye kadar paket servis+ gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu işyerleri Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

• Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.

• Online sipariş firmaları da Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebileceklerdir.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler
Koronavirüs Türkiye İçişleri Bakanlığı Sokağa çıkma yasağı