İşte Metallica dinlediğini söyleyen atama rektör Melih Bulu'nun en sevdiği şarkı

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasıyla tepkileri üzerine çeken Melih Bulu, en sevdiği Metallica şarkısının "Nothing Else Matters" olduğunu söyledi.

İşte Metallica dinlediğini söyleyen atama rektör Melih Bulu'nun en sevdiği şarkı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Metallica dinlediğini söyleyen Melih Bulu'ya en sevdiği şarkıyı sordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Melih Bulu'ya karşı tepkiler sürüyor.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü yazısında kendisinin "Metallica dinleyen bir rektör" olduğunu söyleyen Melih Bulu'ya en sevdiği Metallica parçasını sordu.

Alçı, "Dün yeniden Bulu’yu aradım ve Metallica ve Guns N Roses’ten favori şarkılarını sordum. Hiç tereddüt etmeden, çok net cevap verdi. Metallica-Nothing Else Matters. Guns N Roses- November Rain. En yumuşak parçaları seçmiş. Demek çok da hard rockçu değil" diye yazdı.

Nagehan Alçı'nın Habertürk'teki yazısından ilgili kısımlar şöyle:

Ertuğrul Özkök dün Boğaziçi’nin yeni rektörü Melih Bulu’nun açıklamalarına gönderme yaparak "Metallica dinliyormuş… Ben Metallica’cı değilim. Buna karşılık hayatımın fon müziği diye yaptığım Spotify listemde bir Metallica şarkısı var. O da Unforgiven… Acaba yeni rektörün en sevdiği Metallica şarkısı hangisi? Bence öğrencilerle birlikte bu şarkıyı söylemeyi denemeli..." diye yazdı.

Özkök’e bir küçük hatırlatma yapayım. Boğaziçi’nin yeni rektörü yalnızca Metallica değil, hem Metallica hem de Guns N Roses dinlemeyi sevdiğini söylemişti.

Hakikaten acaba en sevdiği parçalar hangileri?

Dün yeniden Bulu’yu aradım ve Metallica ve Guns N Roses’ten favori şarkılarını sordum.

Hiç tereddüt etmeden, çok net cevap verdi.

Metallica-Nothing Else Matters.

Guns N Roses- November Rain.

En yumuşak parçaları seçmiş. Demek çok da hard rockçu değil.

Guns N Roses benim de en sevdiğim gruplardan biridir. 90’lı yıllar boyunca albümlerini adeta hatmettik. Bugün hala evimizin kapısında koskoca bir posteri asılı duruyor.

Ama bana kalsa November Rain değil Paradise City ve I Used To Love her derdim. Appetitte for Destruction ve Lies albümlerinin tadı benim için başkadır.

Metallica’ya gelince… Hiçbir zaman Metallicacı olmadım. Yine de tercih yapmam gerekse bence en iyi şarkıları Whiskey in the Jar’dır.

Sanırım Melih Bey damardan Metallicacı ve Guns N Rosesçi değil. Gerçek fanatiklerin en sevdikleri parçalar fazla popüler ve hayli soft Nothing Else Matters ve November Rain olamaz.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Metallica Boğaziçi Üniversitesi Üniversite