AKP mültecileri kendi kaderine terk etti

Mülteciler açlık, yoksulluk, işsizlik, ayrımcılık ve ölüm tehlikesi gibi pek çok sorunla boğuşuyor.

AKP mültecileri kendi kaderine terk etti

Mülteciler açlık, yoksulluk, işsizlik, ayrımcılık ve ölüm tehlikesi gibi pek çok sorunla boğuşuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, mültecilerin sorunlarına dikkat çekti.

Suriye’de bir an önce iç barışın sağlanarak mülteci sorununun çözülmesini isteyen Açıkel, ‘’Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) önerimizin bu konuda da bölgesel barışa ve huzura en büyük katkıyı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Ülkede resmi kayıtlara göre 3 milyon 600 bin Suriyelinin yaşadığını ancak diğer mültecilerle birlikte sayının artacağını kaydeden Açıkel, “Gelinen noktada ne ülkemizde yoksullukla boğuşan Suriyeli sığınmacıların içler acısı yaşam koşulları düzeltildi ne de Suriye’de ileriye dönük kapsamlı bir imar çabası başlatılabildi” diye konuştu.

“AKP, Türkiye’yi mülteci kadınların ticaretine, çocuk evliliklerine, fuhuşa, kayıt dışılığa, gettolaşmaya, insan kaçakçılığına, radikal silahlı çetelerin sokaklarda kol gezdiği bir ülke konumuna dönüştürdü” diyen Açıkel, AKP’nin akıldışı politikaları nedeniyle ülkenin Avrupa’nın kapısındaki en büyük ‘mülteci kampına’ dönüştüğüne vurgu yaptı. (Birgün)

Etiketler
Yoksulluk