Çin'e gönderilen ve geri dönen tren tartışması: Ulaştırma Bakanı bu görüntülere ne diyecek?

Çin’e törenle uğurlanmasının ardından geri döndüğü ileri sürülen trenle ilgili tartışma devam ediyor. Trenin hareketine ilişkin belgeler yayımlandı.

Çin'e gönderilen ve geri dönen tren tartışması: Ulaştırma Bakanı bu görüntülere ne diyecek?

Çin’e törenle uğurlanmasının ardından geri döndüğü ileri sürülen trenle ilgili tartışma devam ediyor.

Çin’e gitmek üzere 4 Aralık’ta Halkalı’dan uğurlanan, ancak Maltepe’den geri döndüğü tartışılan trenle ilgili TCDD’den “Gümrükleme işlemleri ve Çin’den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu’na uğramıştır” açıklaması gelmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat trenine ilişkin "Şu anda trenimiz Kayseri'ye varmak üzere. Yarın itibarıyla ülkemizden çıkış yaparak, 12 gün sürecek olan Çin'e yolculuğuna devam ediyor" demişti.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Mahmut Oral ANKA’ya yaptığı açıklamada, Bakan Karaismalioğlu’nun uğurladığı trenin ‘tören treni’ olduğunu savunarak, “Tören treni olduğuna dair elimizde belgeler var. Asıl 2 gün sonra Çin’e gönderilen trendeki vagonlar ile bu vagonlar arasında farklılıklar var” dedi.

Oral törenin cuma değil pazar günü yapılması gerektiğini de söyleyerek, “Eğer pazar günü yapılmış olsaydı, İstanbul halkına trafik çilesi çektirilmeyecekti. Bu trenin hareketi nedeniyle çift hat işletmesi olan Marmaray işletmesi tek hatta düştü. 9-10 Marmaray treni iptal edildi ve beklemek zorunda kaldı, vatandaşlar tıkış tıkış vagonlarda yolculuk yapmak zorunda kaldı. Bu da ülkemizin pandemiyle mücadelesinde negatif katkıda bulundu” diye konuştu.

Oral trenin hareketine ilişkin belgeleri de paylaştı.

NE OLMUŞTU

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat trenini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu törenle uğurlamıştı. BTS yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul'dan törenle yola çıkan trenin Maltepe'ye uğradıktan sonra Halkalı Garı'na geri çekildiği açıklamıştı.

TCDD “Gümrükleme işlemleri ve Çin’den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu’na uğramıştır” trenin dönüşüyle ilgili açıklamada bulunmuş, Bakan Karaismailoğlu ise “Şu anda trenimiz Kayseri'ye varmak üzere. Yarın itibarıyla ülkemizden çıkış yaparak, 12 gün sürecek olan Çin'e yolculuğuna devam ediyor" demişti.

Etiketler
Urla