Maaş almıyorum diyen Fatmanur Altun, belgeleri görünce böyle çark etti: Evet bir ücret var ama...

Fahrettin Altun, "Eşim sadece Marmara Üniveristesi'nden maaş alıyor. THY yönetim kurulu üyeliğinden herhangi bir ücret almıyor" açıklamasını yaptıktan sonra ortaya çıkan belgeler onu yalanladı. Bunun üzerine Fatmanur Altun bir açıklama yaptı.

Maaş almıyorum diyen Fatmanur Altun, belgeleri görünce böyle çark etti: Evet bir ücret var ama...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçen hafta yüzde 10'u Katarlılara satılan Borsa İstanbul A.Ş yönetim kurulunun kendilerine tanıdığı sınırsız haklara dikkat çekerek, Fahrettin Altun ve eşinin "beş maaş" aldıklarını ifade etmişti. Altun ise yayınladığı bir mesajla bu iddiaları yalanladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; THY'nin 1 Ocak-31 Aralık dönemine ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporunun 'Mali Haklar' bölümünde Fatmanur Altun'un da aralarında bulunduğu icra ve yönetim kurulu üyelerine ödeme yapıldığı ifade edildi. Raporda söz konusu üyelere huzur hakkı yerine ikramiye ödendiği ifade edilirken, toplam ücretin 25 milyon 224 bin 200 TL olduğu belirtildi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Fatmanur Altun "Evet, bir ücret var. Aylık 20 bin TL. Ve ben kamu namına o ücretten gönül rızamla feragat ettim. Böyle bir ücretten feragat etmiş olabileceğim aklınıza hiç yatmıyor değil mi. İBB'de bile tek kurum, 3 maaş” düzeni varken, aklınızın almaması normal" dedi.

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Fatmanur Altun 1 Ağustos 2019'da THY'deki maaşına yönelik yaptığı açıklamada, "Mesleki bilgimden istifade etmek isteyen THY’nin yönetimine 1.5 yıl önce katıldım.Pek çok meslektaşımın icra ettiği danışmanlıklardan farkı yok bunun" demişti. Altun'un o paylaşımı şöyle:

“ 'Akademisyen maaşı alıyor, üzerine de THY’ye seçtirilmiş' diyorlar.

1. Akademisyenim doğru, çalışıyorum,herkes gibi maaşımı alıyorum. Çalışmadan maaş alan bankamatik memurlarından yahut babasının kendi kurumuna atadığı 17 yaşındaki genel müdür yardımcılarından biri değilim.

2. Mesleki bilgimden istifade etmek isteyen THY’nin yönetimine 1.5 yıl önce katıldım. Pek çok meslektaşımın icra ettiği danışmanlıklardan farkı yok bunun. Çalışıyorum, bilgimi/birikimimi ortaya koyuyorum. Kimsenin hakkını gaspetmiyorum. Kara çalmak değil mi bu?"

THY'DEN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Dr. Fatmanur Altun'un Türk Hava Yolları'ndan(THY) ücret aldığına ilişkin iddialarla ilgili olarak havayolu şirketinden yapılan açıklamada, THY'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi görevi karşılığında herhangi bir ücret veya maaş almadığı söylendi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları A.O.'ya Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayan Sayın Dr. Fatmanur Altun kendi talebi doğrultusunda bu görevi karşılığında şirketimizden herhangi bir ücret/maaş almamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

Etiketler
Fahrettin Altun THY