CHP’li Başarır: TFF'de danışmanlık yapıp TRT'ye program satmak etik değil

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, TRT’de “Stadyum” programı yapan Ersin Düzenle ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır: TFF'de danışmanlık yapıp TRT'ye program satmak etik değil

TRT’nin vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle ayakta durduğunu belirten CHP Mersin Millevekili Ali Mahir Başarır, TRT’nin yaptığı harcamaların doğrudan halkı ilgilendirdiği değerlendirmesini yaptı.

CHP’li Başarır, “Ersin Düzen’in hem Türkiye Futbol Federasyonu’nda ücret karşılığı danışmanlık yapması hem de TRT’ye program satması etik bir durum değildir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyu Meclis'e taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde;

“Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), vatandaşlarımızdan toplanan vergilerle faaliyet gösteren bir devlet kurumudur. Bu sebeple TRT’nin de yaptığı harcamalar şeffaflıkla halkın bilgisine sunulmalıdır.

TRT ekranlarında “Stadyum” programı yapan Ersin Düzen’in, program başına 2017 yılında TRT’den haftalık 34 bin TL aldığı ve aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’nda danışmanlık görevi yürüttüğü; programı yaparken TRT’nin imkanlarını kullandığı ve bunun için Ersin Düzen’den herhangi bir ücret kesintisi yapılmadığı iddiaları ve bilgileri basında yer almıştır.

Söz konusu bilgiler doğruysa Ersin Düzen’in Türkiye Futbol Federasyonunda danışmanlık yaparken bir yandan da TRT’de ücret karşılığında program yapması etik bir durum değildir” açıklamalarını yaparak şu soruların yanıtlanmasını istedi:

Basında yer alan bilgiler doğruysa, Ersin Düzen’in hem TFF’ de danışmanlık yapıp hem de TRT’de ücret karşılığı program yapması ne derecede etiktir?

Ersin Düzen, TFF’ deki yapmış olduğu danışmanlık görevi için ne kadar maaş almaktadır?

TRT’de yayınlanan “Stadyum” programı için TRT’nin imkânlarının kullanıldığı doğru mudur? Doğru ise bunun için herhangi bir ücret kesintisi yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa ne kadar ücret kesilmektedir? Ücret kesilmiyorsa gerekçeleri nelerdir?

TRT’nin dışarıdan satın aldığı programlar nelerdir? Bu programların her birine ne kadar ücret ödenmektedir?

Etiketler
Ali Mahir Başarır Milletvekili TRT