Suna Kıraç da son yolculuğuna o örtüyle uğurlandı!

Vehbi Koç'un kızı iş kadını Suna Kıraç, dün hayatını kaybetti. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde Kıraç için cenaze töreni düzenlenirken; tabut üzerinde kırmızı Osmanlı Sancağı kullanıldı.

İş insanı Suna Kıraç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Eski Başbakan Tansu Çiller, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demet sabancı, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Ali Koç, Ömer Koç ile çok sayıda yakını katıldı. Kıraç'ın tabutu kırmızı Osmanlı Sancağına sarıldı.

AYNI ÖRTÜ AİLE BÜYÜKLERİNİN TABUTLARINDA DA KULLANILMIŞTI

Suna Kıraç'ın naaşının üzerine örtülen örtü, Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulan Sadberk Hanım Müzesi’nden getirildi. Örtüde "Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn" yazıyor. Bu ifade "Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir" anlamına geliyor. Örtü daha önce Vehbi Koç, Sevgi Gönül ve Mustafa Koç'un cenaze törenlerinde de kullanılmıştı.

Etiketler
Marmara Üniversitesi Osmanlı Üniversite Suna Kıraç