Adnan Oktar cinsel saldırı suçlamalarına karşı kendini böyle savundu: Nerede delil?

Adnan Oktar elebaşı olarak yargılandığı davada ifade verdi. Cinsel saldırı suçlamalarını reddeden Oktar, "Bir genç kız gelir bana kızar, 'Bu adam bana tecavüz etti' der, o zaman ne yapayım ben yani? Nerede delil?" ifadelerini kullandı.

Adnan Oktar cinsel saldırı suçlamalarına karşı kendini böyle savundu: Nerede delil?

Adnan Oktar ve grubuna yönelik, 77'si tutuklu 238 sanığın yargılandığı davada örgüt elebaşı Oktar, hakkında hazırlanan ek iddianame kapsamında savunma yaptı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan 82. duruşmaya, aralarında Oktar'ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklarla tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, bu davadan yargılanan bazı sanıkların da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma', 'nitelikli cinsel istismar' ve 'örgüt üyeliği' gibi suçlardan hazırlanan ve bu dava dosyasıyla birleştirilen iddianameye ilişkin savunma ve talepler alındı.

'KORKUTULMUŞ GENÇ KIZLARIN ÇIĞLIKLARI İDDİA YAPILMIŞ'

Bu kapsamda savunma yapan Oktar, ek iddianameyi henüz okuyamadığını söyledi.

Haklarındaki iddiaların yalan olduğunu savunan Oktar, "Sevgisiz, merhametsiz, kıskanç insanların hasetinden kaynaklanan iddiaları bunlar. Suç yok, korkutulmuş ve dehşete düşürülmüş genç kızların çığlıkları bir iddia yapılmış" ifadelerini kullandı.

Hakkındaki 'cinsel saldırı' suçlamasını da kabul etmediğini belirten Oktar, "Lafla sözle bir insana bir şey yapmak mümkün değil. Bir genç kız gelir bana kızar, 'bu adam bana tecavüz etti' der, o zaman ne yapayım ben yani? Nerede delil?" diye konuştu.

Oktar ayrıca, FETÖ'ye yardımda bulunmadığını, Fetullah Gülen ile kendisinin düşüncelerinin taban tabana zıt olduğunu öne sürdü.

Oktar'ın ardından, diğer sanıklar Alev Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Eşref Nuri Yakışan, Tarkan Yavaş ve Merve Büyükbayrak tahliye talebinde bulunarak, ek iddianameye ilişkin savunma hazırlamak için süre istedi.

Etiketler
Adnan Oktar cemaatine operasyon Adnan Oktar Saldırı Tecavüz