Su arıtma cihazı nasıl çalışır?

Su arıtma cihazlarının temel amacı suyun içerisinde bulunan ve insan sağlığına zararlı olan partiküllerin ayrılmasını sağlayarak geriye lezzetli ve sağlıklı suyu oluşturmaktır.

Su arıtma cihazı nasıl çalışır?

Su arıtma cihazlarının temel amacı suyun içerisinde bulunan ve insan sağlığına zararlı olan partiküllerin ayrılmasını sağlayarak geriye lezzetli ve sağlıklı suyu oluşturmaktır. Arıtma cihazının içerisinde beş adet filtre bulunur. Bu filtreler kademeli olarak yerleştirilmiştir. Cihazın içerisinde suyu ilk olarak ön filtre bulunur. Bu filtre suyu süzer ve su içerisindeki yabancı maddeleri ayırır. İkinci olarak karbon filtre çalışır.

Temiz suyun içerisinde 5 mikrondan daha küçük olan kimyasal maddeleri ve klor gibi maddeleri ayırır. Bu sayede suyun tadı oluşur ve kötü kokusu giderilir. Ayrışan su mikron supun filtreden geçirilerek ters ozmos evresine hazırlanır. Su arıtma cihazının en önemli çalışma aşaması membran filtresidir. Bu filtre ileri teknoloji ürünüdür.

Su gözeneklerinin milimetrenin milyonda bir düzeyindeki tüm partikülleri ayırır. Bu evrede su içerisinde bulunan ve kalmış olan tüm mikropları ayrıştırır. Membran filtre bilinen ve tespit edilen virüslerden daha küçüktür. Bu nedenle süzemediği bir madde yoktur. Son aşama tatlandırıcı filtredir. Bu filtre membrandan süzülen ve ayrıştırılan suyu tatlandırarak içilebilir bir su haline dönüştürür. Su arıtma cihazı tamamen filtrelerden oluşur ve filtreli çalışma sistemine sahiptir.

Su Arıtma Cihazı Özellikleri

Su arıtma markaları kendilerine ait cihazları ürettikleri için piyasada bulunan cihazların özellikleri farklıdır. Genel olarak cihazların taşıdığı özelliklerden bahsedelim. Detoks filtre, mineral filtre ve alkali filtreleri bulunur. Hangi filtrenin kullanılacağı markanın inisiyatifinde olan bir durumdur. Su tankları vardır ve su tankının kapasitesi değişiklik gösterir. Su arıtma cihazlarının boyutları küçüktür ve çok az yer kaplar.

Cihazın günlük su arıta kapasitesi 250 litreye kadar çıkabilir. Bilinenin aksine çalışırken elektrik enerjisine ihtiyaç duymaz. Su arıtma cihazının filtreleri insan sağlığını olumlu etkileyen su oluşturur. Satışının yapılması için Avrupa standartlarına uygun olan testlerden geçmesi gerekir. Aksi halde ürün satışına izin verilmez. Cihazın kurulumu çok kısa sürede gerçekleştirilir. Suyun mineral dengesini sağlar ve partiküllerini küçülterek vücutta detoks etkisi yapan su çeşidini oluşturur. Kaliteli su üretimi için sıraladığımız teknik özelliklere sahip bir arıtma cihazını tercih etmelisiniz.

Su Arıtma Cihazı Evde Kullanılır Mı?

Gün içerisinde vaktimizi en fazla evimizde geçiririz. Evdeki su klorlu, büyük partiküllü ve tortulu akıyorsa yemek yaparken, çay demlerken ve içmek için kullanamayız. Arıtma işlemi yapılmadan kullanılan bu su sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Böbreklerin çalışma sistemini bozar, bağırsak alışkanlığını değiştirir ve vücudumuzda toksik maddeleri biriktirir. Teknolojinin ilerlemesi ile geliştirilen su arıtma cihazları evde kullanım için çok uygundur. Evinizde kullandığınız sudan emin değilseniz suyu ilgili laboratuarda analiz yaptırmalısınız. Analiz sonucunda suyun arıtılması için ne filtresi gerekiyorsa o filtreyi taşıyan arıtma cihazı tercih edebilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaliteli su tüketmek ve sağlığınızı korumak için su arıtma cihazı almanız gerekir. Son yıllarda giderek önem kazanan temiz su içme olayı sayesinde sektörde su arıtma cihazı üreten firmaların sayısı giderek artış gösteriyor. Bu nedenle cihaz seçimi yaparken dikkatli olmanız gerekir. Dikkat etmeniz gereken kriterler;

Su arıtma cihazının kaç aşamalı olduğunu sorgulamalısınız. Aşama sayısı yüksek olan cihazın filtresi fazladır. Bu nedenle daha kaliteli bir su elde edilir.

Piyasada iki çeşit su arıtma cihazı bulunur. Pompalı ve pompasız cihazlardır. İhtiyacınızı karşılayacak çeşidi seçmek için tecrübeli kişilerden yardım alabilirsiniz.
Tezgâhınızın durumuna göre tezgâh altı ve tezgah üstü modellerinden birine karar verebilirsiniz.

Alışveriş yapacağınız firmanın güvenilir olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Firmanın eski müşterilerinin referanslarına ulaşabilirsiniz.

Firmanın ulaşılabilir olduğundan emin olun ve garantili ürün satıp satmadığını sorgulayın.

Sıraladığımız bu kriterlere dikkat ederseniz sonucundan memnun kalacağınız bir cihaz seçebilirsiniz.

Etiketler
Zarar