Gelibolu'daki yangının büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda dün başlayan kısa sürede geniş bir alana yayılan yangının boyutu gün ağırınca ortaya çıktı. Yangın nedeniyle küle dönen orman ve tarım arazileri havadan görüntülendi. yangına havadan müdahale bu sabah yeniden başladı.

Gelibolu'daki yangının büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında henüz bilinmeyen bir sebeple dün saat 14.50'de başlayan orman yangını sabaha dek sürdü.

Bu sabah, günün aydınlanmasıyla birlikte havadan amfibik uçak ve helikopterler ile yangına müdahale başladı. Yangın nedeniyle küle dönen orman ve tarım arazileri havadan görüntülendi.

Yangında yüzlerce hektar orman alanı kül oldu.

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında henüz bilinmeyen nedenle dün saat 14.50'de başlayan orman yangını sabaha kadar sürdü. Dün havanın kararmasıyla birlikte ara verilen havadan müdahale, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başladı.

Yangına karadan da çok sayıda arazöz, dozer ve işçi ile müdahale edilirken, sabaha karşı hafif ve kısa süreli yağmur yağdı.

HATIRA ORMANI DA KÜL OLDU

Yangında yüzlerce hektar orman alanı kül oldu. Yalova köyü yakınında oluşturulan Türk Telekom'un 10. Yıl Hatıra Ormanı da yandı.

Etiketler
Orman yangınları Bolu Gelibolu