4 işçinin mezarı olan fabrikanın sahibi suskunluğunu bozdu

Patlamanın meydana geldiği havai fişek fabrikasının sahibi Yaşar Coşkun, suskunluğunu bozdu.

4 işçinin mezarı olan fabrikanın sahibi suskunluğunu bozdu

Havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada 4 işçi öldü, 3 işçi aranıyor, 114'ü de yaralandı. Fabrikanın sicili ise hayli kabarık... 2009'dan bu yana aralıklarla patlamanın olduğu fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun, suskunluğunu bozdu.

Ramazan topları ve havai fişek üreten Sakarya Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda dün bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Enkaza dönen fabrikada yangın çıktı. 4 işçi öldü, 3 işçi aranıyor, 114'ü de yaralandı.

Denetimleri sürekli yapılan bir fabrika olduklarını iddia eden Genel Müdür Yaşar Coşkun, “İncelemeler yapıldıktan sonra daha detaylı bilgilendirme yapılacak. Önceliğimiz kayıplarımızın bulunması. İnşallah sağ salim ulaşılır 3 çalışanımıza” diye konuştu.

4 işçinin mezarı olan fabrikanın sahibi suskunluğunu bozdu - Resim : 1

Patlamada, Yaşar Coşkun’un oğlu Hüseyin Can Coşkun ellerinden, baldızının oğlu Ahmet Çağırıcı’nın ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

”AVRUPA’NIN EN GÜVENLİSİ” DEMİŞTİ

Yaşar Coşkun aynı zamanda MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı. Coşkun, 2009, 2011 ve 2014’te patlamanın meydana geldiği fabrikanın ”Avrupa’nın en büyük ve en güvenli havai fişek fabrikası” olduğunu söylemişti.

Etiketler
Hendek Havai Fişek Fabrikası Patlama Patlama