Alçı'dan taksici terörüne ilginç tepki: Bir Türk kadınına saldırsaydı kesinlikle tutuklanırdı

Faslı kadın yolcuya saldıran taksi sürücüsünün serbest kalmasına tepki gösteren Nagehan Alçı, aynı sürücünün bunu bir Türk kadınına yapması halinde tutuklanacağını öne sürdü.

Alçı'dan taksici terörüne ilginç tepki: Bir Türk kadınına saldırsaydı kesinlikle tutuklanırdı

"Bir kadını yumruklayıp yerde sürüklemenin cezası yok mu bu ülkede?" diye soran Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi” İBB tarafından iptal edilen taksicinin iki kez gözaltına alınmasına rağmen serbest kalmasına tepki gösterdi.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin giderek artmasına ve pek çoğunun cezasız kalmasına rağmen, Alçı bu olayda taksicinin serbest kalmasının saldırıya uğrayan turist kadının Arap olmasına bağladı.

Alçı'nın konuya dair yazdıkları şöyle:

Faslı bir kadın müşteriye önce hakaret eden, kadın tepki gösterince tokat atan, daha sonra taksisinden indi diye yerde yumruklayan ve cebinden zorla parasını alan taksi şoförü önce savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu feci olayın görüntüleri basına yansıyınca hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarıldı. Ki bu son derece isabetli bir karardı.

İnsanlıktan ve uygarlıktan nasibini almamış bu erkek şiddet eylemcisi, Çağlayan Adalet Sarayı’na getirildi ve sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartı ile yeniden serbest bırakıldı!

Görüntüler var. Yumrukluyor, yerlerde sürüklüyor, cebinden zorla parasını alıyor. Açık darp ve soygun.

Böyle bir vandal, böyle bir cani nasıl serbest bırakılır?

Üstelik ikinci kez gözaltı kararı verildikten sonra aynı hata nasıl tekrar yapılır?

Acaba barbarca saldırı gören kadın, Faslı bir Arap olduğu için mi bu salıverilme kararı?

MÜŞTEREK HASSASİYET NE ZAMAN DEVREYE GİRİYOR?

Şayet o vandal, bizler gibi bir Türk kadınına aynı şekilde saldırmış olsaydı kesinlikle tutuklanırdı.

Çünkü o noktada Türkiye’nin kadınları olarak gerçek bir dayanışma içindeyiz ve çok şükür haklı tepkiyi hep birlikte gösteriyoruz.

Fakat maalesef genel olarak göçmenler özel olarak Suriyeliler ve diğer coğrafyalardaki Araplar mevzubahis olunca birçok ilerici geçinen kadın yazar bile ırkçı ve dışlamacı hatta küçümseyici bir yaklaşım sergiliyor. O kadınlar türlü bahanelerle aşağılanıyor.

Halbuki cadde ortasında güpegündüz bir kadını yumruklayan ve tekmeleyen bir adam serbest kalırsa biz bu ülkenin kadınları, gençleri, çocukları nasıl rahatça sokaklarda yürüyebiliriz?

Kendimizi nasıl güvende hissedebiliriz?

Etiketler
Nagehan Alçı