Gezi Direnişi'nin 7'nci yılında Taksim Dayanışması İstiklal Caddesi'nde

Taksim Dayanışması, Gezi Parkı eylemlerinin 7'nci yılında İstiklal Caddesi'nde açıklamalarda bulundu.

Gezi Direnişi'nin 7'nci yılında Taksim Dayanışması İstiklal Caddesi'nde

Gezi direnişinin 7. yılında Taksim Dayanışması’nın Taksim'de basın açıklaması düzenlendi. Mis Sokak'ta kitle adına açıklamayı Avukat Can Atalay açıklama yaptı.

Taksim Dayanışması adına yapılan açıklamada "7 sene önce talanın ülkenin kalbindeki meydana kadar inmeye niyetlenmesiyle milyonlarca insan; kenti, doğayı, emeği, kardeşliği savunmak, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti kazanmak için 80 ilde sokağa çıktı.

Çünkü bu sistem üretimden değil, tüketimden besleniyor. sadece doğayı betonla değştirmiyor, insanı da tüketiyor. Sağlık hizmeti isteyen hastanın eline sadaka sıkıştıran, kadını hayatın içinden, istihdamdan çekip eve kapatan, işçinin sağlığını değil, inşaatların hızını önemseyen, nitelikli eğitimi bir ayrıcalık haline sokan, halkı ayrıştıran, ötekileştiren, kutuplaştıran bu düzene karşı artık susma mecburiyetini tanıdığımız kirlesel bir haykırış, halkın "artık yeter" çığlığıydı" denildi.

Evrensel'de yer alan habere göre; Gezi'de kaybedilenlerin unutturulamayacağı belirtilen açıklamada ABD'de polisler tarafından öldürülen George Floyd'da unutulmadı; "Gezi'de Berkin'i, Ethem'i, Medeni'yi, Ali İsmail'i, Hasan Ferit'i, Abdullah'ı, Ahmet'i ve Mehmet'i bizden ayıran karanlıkla George Floyd'un nefesini kesen aynı karanlıktır. O gün de bunun karşısındaydık, bugün de karşısındayız. Barışçıl direniş her yerde bir haktır. Aramızdaki binlerce kilometreye rağmen biriz, bir aradayız."

Açıklama "Dayanışma Yaşatır, Dayanışma Kazanılacak" ifadeleri ile son buldu.

Gezi Direnişi'nin 7'nci yılında Taksim Dayanışması İstiklal Caddesi'nde - Resim : 1

Etiketler
Gezi Parkı direnişi anması İstiklal Caddesi Taksim