Meclis 100 yaşında: Anıtkabir'de tören

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 100. yıl kutlamaları, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Şentop ve devlet erkanı daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti.

Meclis 100 yaşında: Anıtkabir'de tören

TBMM'nin açılışının 100. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, TBMM başkanvekilleri Celal Adan, Süreyya Sadi Bilgiç ve Levent Gök, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM idari personeli katıldı.

Meclis 100 yaşında: Anıtkabir'de tören - Resim : 1

Törene, TBMM başkanvekilleri Celal Adan, Süreyya Sadi Bilgiç ve Levent Gök, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM idari personeli katıldı.

Meclis 100 yaşında: Anıtkabir'de tören - Resim : 2

ANITKABİR'DE SADE TÖREN

TBMM'deki sade törenin ardından Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ikinci adresi ise Anıtkabir oldu.

Şentop, Atatürk mozolesine çelenk bıraktı. Daha sonra ise saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis 100 yaşında: Anıtkabir'de tören - Resim : 3

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve devlet erkanı katıldı.

Törene Corona Virüsü tedbirleri kapsamında basın mensupları alınmazken, katılımcıların maske taktığı görüldü.

Meclis Başkanı Şentop daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Meclisimizin ilk reisi, milli mücadelemizin başkomutanı, büyük gazi...

Milletin zillete ve yok oluşa, vatanın ilhak ve istilaya mahkum edilmek istendiği tarihi bir dönemde, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır kararıyla, 'ya istiklal ya ölüm' şiarıyla yola çıkan ve mukaddes milli mücadelemizi yöneten gazi Meclisimizin 100'üncü açılış yıldönümünü anmak, milletimizin bir bütün olarak bir heyecan vesilesi saydığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak amacıyla huzurunuzda toplanmış bulunuyoruz.

Bugün bütün Türkiye ve gönlü ay yıldızla çarpan dünyanın her yerindeki kardeşlerimiz bu bayramı ve yıldönümünü coşkuyla kutlamaktadır. Fedekarlıkla yürütülen mücadeleler neticesinde bugün Türkiye dünyanın saygın ülkelerinden birisidir.




Bütün şehitlerimizle beraber emin olunuz ki Türkiye ve TBMM, milli mücadeleye bağlı memleket sevdalılarının emin ellerindedir.

Ruhunuz şad olsun."

Meclis 100 yaşında: Anıtkabir'de tören - Resim : 4

Anıtkabir'deki ziyaretin ardından 1. Meclis de ziyaret edildi.

Etiketler
Mustafa Şentop TBMM Türkiye