Ticaret Bakanlığı'ndan Çeşme'ye gelen İtalyan gemisiyle ilgili açıklama

""28 Şubat tarihinden itibaren yolcu ve şoförlerin girişleri durdurulmuş, gelen gemiler yolcu ve şoför taşıması yapmamaktadır. "

Ticaret Bakanlığı'ndan Çeşme'ye gelen İtalyan gemisiyle ilgili açıklama

İtalya'yan Çeşme'ye bir geminin geldiği ve limanda koronavirüse ilişkin herhangi bir önlem alınmadığı iddiaları üzerine açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, 28 Şubat'tan itibaren limana yolcu ve şoförlerin girişinin durdurulduğunu ve gemi ve araçların dezenfekte edildiğini belirti.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çeşme Gümrük Müdürlüğü'ne haftanın 3 günü 3 geminin Çeşme - İtalya/Trieste arasında düzenli sefer yaptığı belirtilerek, "28 Şubat tarihinden itibaren yolcu ve şoförlerin girişleri durdurulmuş, gelen gemiler yolcu ve şoför taşıması yapmamaktadır. Mürettebatın gemiden çıkışına ve karada çalışanlarla temasına kesinlikle izin verilmemekte ve gemi ve araçlar dezenfekte edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kovid-19'a rağmen tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ticaretin devam ettiğine işaret edilen açıklamada, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Bakanlığın gümrüklerde, ilk günden itibaren hassasiyetle çalışmalarını sürdürdüğünün altı çizildi. Bu bağlamda, ilk önce İran ve Irak kapıları kapatılarak, tüm gümrüklerde koruyucu tedbirler alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, iddialara konu olan Çeşme Gümrük Müdürlüğü için de 31 Ocak'ta maske, eldiven ve dezenfektan temin edildiği, gümrük işlemlerinin sıkı koruyucu tedbirler alınmak suretiyle yürütülmeye devam ettiği vurgulandı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Çeşme İtalya Ticaret Bakanlığı