Koronavirüs fırsatçılarına karşı 81 ilde denetim başlatıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs nedeniyle bazı ürünlerde yapılan fiyat artışları ilgili açıklamalarda bulundu. Pekcan, söz konusu fiyat artışı ile ilgili olarak gerekli denetimlere başlandığını bildirdi

Koronavirüs fırsatçılarına karşı 81 ilde denetim başlatıldı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs nedeniyle yaşanan haksız fiyat artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fiyat artışı tespit edilen maske ve gıdalarla ilgili denetimlere başlandığını ifade eden Pekcan, "Haksız fiyat artışları ile ilgili Türk Ceza Kanunu'na göre gereğini yapacağız" diye konuştu.

Pekcan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'REKLAM KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK'

Reklam kurulunun olağanüstü toplanacağını söyleyen Pekcan, "Bu cezalarla ilgili 95 yıllık tarihinde reklam kurulu ikinci kez olağanüstü toplanacak. Halkımız rahat olsun panik yapacak bir şey yok. Türkiye bu işi Sağ-lık Bakanlığımızın koordinasyonunda yönetiyor" dedi.

Pekcan şöyle devam etti:

"Perakende marketlerde ne yapıyorsak internet sağlayıcıları için de aynı ceza geçerli. Herhangi bir istisnaları geçerli değil. Hapis cezasına kadar yolu var."

MASKE STOKLARI

Piyasada maske bulunmamasının olağanüstü bir durum olduğunu ifade eden Pekcan, "Son iki günde 5 bin 170 şikayet geldi. İnternet satışlarıyla ilgili gereğini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Fiyatları etkileme, ürünlerin yokluğuna neden olma, mal satışlarından kaçınma fiillerinin TCK'ye göre suç olduğunu ifade eden Pekcan, bunların hapse kadar cezası olacağını söyledi. Pekcan, "Gıda konusunda bu sabah itibarıyla marketlerde tezgahlar dolu, ürünlerde fahiş bir fiyat uygulaması yok. İnternet sitelerini inceleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ruhsar Pekcan