Nuran Heper CKD Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Nuran Heper, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Nuran Heper CKD Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Nuran Heper, 29 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Kurulu öncesi CKD Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Nuran Heper adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 29.02.2020 günü yapılacak Genel Kurulunda derneğimizin 23 yıllık geleneğini yaşatmak ve derneğimizi geleceğe taşımak üzere, arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık.

Derneğimizin amacına uygun olarak, Cumhuriyet Devrimlerimizin korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirmek için kadın, çocuk ve gençlerimizi çalışma programımızın kalbine, koyduk. Bilindiği üzere Derneğimiz bir Kadın Derneği olup, çalışmalarımızı, kadın bakış açısı ve kadın duyarlığı ile gerçekleştirirken önceliğimiz, kadınların insan haklarına ve insanlık onuruna sahip oldukları koşulların yaratılmasına katkı sunmak olacaktır. Cumhuriyet kazanımlarımızdan olan yasal haklarımızın elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Önceliğimiz kadının; hayatın her alanında, iş yaşamında, kültürel, sanatsal, bilimsel çalışmalarda, siyasette %50 - %50 temsiliyetinin sağlanması ve son yıllarda hızla artan kadın cinayetlerine karşı kadının yaşam hakkına sahip çıkmaktır. Cinsel istismardan başlayarak her türlü şiddet (fiziksel, ekonomik, psikolojik, cinsel şiddet) kadınlar ve çocuklarımız için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bunları teşvik eden, kadını ikincil gören zihniyetle mücadele etmek temel görevimiz olacaktır. Bu konuda toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratırken, hukuk ve demokrasiden ayrılmadan, toplumsal muhalefet ve siyasal muhalefeti birleştireceğiz. İlgili demokratik kitle örgütleri ve kadın milletvekilleriyle çalışarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasının sağlanması için çalışacağız.

Bu nedenle, başlıklarımızı DEMOKRASİ, HUKUK, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ, EĞİTİM, SAĞLIK, ÇEVREYE DUYARLILIK, GERİ DÖNÜŞÜM, ÜRETİM VE EKONOMİ olarak belirledik. Bu amaçla, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan tüm şubelerimizde, tıpkı Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi, köy köy, mahalle mahalle aydınlanmanın kapısı olan Halk Odaları, Halk Evleri gibi Cumhuriyet Evlerimizin faaliyet göstermelerini sağlayacağız. Şubelerimiz ve Cumhuriyet Evlerin de şiddet mağduru, cinsel taciz/saldırı mağduru olarak gelen herkese (kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli) bu sorunların çözümü için (karakol, savcılık, mahkeme, Baroların Adli Yardım Merkezleri, Kadın ve Çocuk Hakları Merkezleri, Gelincik Merkezi, Kadın Sığınma Evleri, sağlık kuruluşları, hastane gibi) uygun yerlere yönlendirilmelerini sağlayacağız.

Kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın yararlanması için, her bir Şubemizde ve Cumhuriyet Evlerinde kitaplıklar kuracağız. Toplumsal bilinç yükseltme çalışmalarımızda; birlikte kitap okuyacak, eğitici videolar, çocuk, gençlik, kadın filmleri izleyecek sonrasında bunlarla ilgili söyleşiler ve değerlendirmeler yapacağız.

Şubelerimizin bulunduğu yerlere göre; tarım, hayvancılık, turizm, el sanatları, tekstil gibi alanlarda kadınlarımızın üretim sürecine katılmasına yönelik eğitimler düzenleyeceğiz. Bu eğitim ve yönlendirmeler aracılığıyla kadınların ve gençlerin kooperatifleşmeleri, varsa kurulmuş olan kooperatifleri aracılığıyla üretilen ürünlerin pazarlanması, alınacak teşvikler gibi yasal mevzuat konularında ilgili mesleklerden olan üye ve gönüllülerimizle yol göstereceğiz. Geri dönüşüm, çevre bilinci oluşturulması ve üretime katkı sağlanması için 2. El eşya takasını ve bunların ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak iletilmesini sağlayacağız.

Yapacağımız faaliyetlerin tamamın da, yerel yönetimlerle, benzer amaçlarla çalışan dernekler ve demokratik kitle örgütlerinin aynı yerdeki şubeleriyle güçlerimizi birleştirerek daha geniş katılımlı ortak etkinlikler yapmayı teşvik edeceğiz.

Tüm bu çalışmalarımız, Cumhuriyet Devrimlerinin korunması ve savunulması, çağdaş ve laik toplum için her bir şubemizin, üyemizin yaratıcılığı ile zenginleşerek çeşitlenecek ve en güzel şekilde gerçekleştirilecektir. Bizler, Derneğimizin geçmişinden feyz alarak, geleneğine sahip çıkmak ve yapacağımız çalışmalarla daha ileriye taşımak için Cumhuriyet Kadınları Dernek yönetimine talibiz.

NURAN HEPER

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ

GENEL BAŞKAN ADAYI"

Nuran Heper CKD Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı - Resim : 1