Nagehan Alçı isyan etti: Hiçbir şey değişmiyor; her gün ölüyoruz...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ordu'da evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir'i yazdı ve kadına karşı şiddetin geldiği noktaya dikkat çekti.

Nagehan Alçı isyan etti: Hiçbir şey değişmiyor; her gün ölüyoruz...

Nagehan Alçı, kadınların öldürülmesiyle ilgili hükümete, yargıya ve kadınlara çağrıda bulundu. Alçı , "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de isyanımı dile getirmiş, feryat etmiştim. O zamandan bu yana kaç can daha gitti..." diyerek kadın ölümlerine tepki gösterdi.

Alçı bugünkü "Ceren Özdemir’in katilinin açık cezaevine sevk kararını verenler açıklanmalı" başlıklı yazısında, kadınlara çağrıda bulunarak "Konuşun! Korkmayın! Korktukça üstünüze geliyorlar. Siz konuştukça onlar sizden korkacak! " dedi.

Bir kez daha uçsuz bucaksız bir acziyet, utanç ve umutsuzluk hisleri ile masamın başındayım sevgili okurlar.

Ceren Özdemir’in kan dondurucu şekilde tesadüfi ve bir o kadar hunharca katledilişine, hayatın bu topraklarda erkekler tarafından istisna hale getirilişine isyan ediyorum!

Sabah kalkıp "Birilerini öldürmeliyim" diyecek kadar gözü dönmüş bir profil nasıl olur da açık cezaevine sevk edilebilir? Açık cezaevi zaten bir ayağının dışarıda olduğu bir model.

Bu kararı veren, pedagoglardan, psikologlardan oluşan kurul bu vebalin altından nasıl kalkacak?

Kim bu katilin "Açık cezaevine çıkabilir" raporunun altına imza attı? Bu isimlerin açıklanmasını ve hesap vermelerini talep ediyorum! Böyle bir psikolojideki insana iyi hal raporu nasıl verilebilir? Ya birileri işini yapmıyor ya sistem işlemiyor...

Maalesef hiçbir şey değişmiyor sevgili okurlar... Her gün ölüyoruz...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de isyanımı dile getirmiş, feryat etmiştim. O zamandan bu yana kaç can daha gitti...

O yazıyı bugün aynı mesajlar hâlâ karşılık bulmadığı, aksine biz kadınlara yönelik şiddet giderek daha da yükseldiği için yeniden yayınlıyorum...

*

Şiddet uygulayan erkekleri ölüme mahkum etmek

Yeter! Bu ülkenin erkek şiddeti yeter! Dur diyelim artık! Her gün, birbirini hiç tanımayan ama kadın düşmanlığı konusunda aynı potada buluşan erkeklerin yaptıklarına "Buraya kadar" diye haykıralım!...

Bunun tek yolu var sevgili dostlar. Tek bir yolu… Şiddeti en ağır cezalara mahkum etmedikçe, bu vandalları, bu vahşileri korkutup, içlerindeki kriminal canavarı hapisle, sosyal baskıyla, işsizlik sopasıyla ezmedikçe duracakları yok…

Hakimlere sesleniyorum: Mevcut yasaları işletin! En üst cezaları verin. Kadına şiddeti ağır cezada yargılayın. Tutuksuz yargılamayı unutun…

İŞVERENLER, BU ADAMLARA İŞ VERMEYİN!

İşverenlere sesleniyorum: Sicilinde bu konuda en ufak bir pürüzü olana iş vermeyin. Mevcut çalışanlarınız arasında böyle profiller varsa onları işten çıkarın! İşsizliğe mahkum edin!

YETKİLİLER, BU SUÇU İŞLEYENLERİ E-DEVLET'TE DAMGALAYIN!

Devlete sesleniyorum: E-devlette kadına karşı şiddet suçundan yargılananları özel olarak işaretleyin. Onların kimliklerinin ayrılmaz bir parçası olsun bu utanç. Silinemesin. Hastaneye gittiklerinde de, SGK’ya ihtiyaç duyduklarında da karşılarına çıksın. Herkes bilsin.

KADINLAR, KOCALARINIZI AFİŞE EDİN!

Ve topluma sesleniyorum: Artık yeter bu kadın düşmanlığı. Kadına şiddet uygulayanı, sadece fiziksel değil, psikolojik şiddet uygulayanı da, eşini, kızını ezeni, aleni hakaret edeni vicdanlarınızda mahkum edin!

Ey kadınlar bunu sadece sizin gücünüz başarabilir. Nasıl ki erkekler yıllardır kendi suçlarını örtmekte dayanışıyorlarsa, siz de size şiddet uygulayanı, sizi ezeni bezdirmekte, onu toplumun içinde utandırmakta dayanışın.

Kocalarınızı afişe edin. Babalarınızı afişe edin. Sevgililerinizi, patronlarınızı, bölüm şeflerinizi afişe edin. Kol kırılır, yen içinde kalır demeyin. Konuşun! Korkmayın! Korktukça üstünüze geliyorlar. Siz konuştukça onlar sizden korkacak!

Etiketler
Ceren Özdemir cinayeti Nagehan Alçı Ordu Habertürk