Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu'ndan Serdar Çekiç için adalet çağrısı

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş, Serdar Çekiç için adalet talebi başlatılan kampanyaya destek istedi.

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu'ndan Serdar Çekiç için adalet çağrısı

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş #SerdarÇekiçİçinAdalet etiketiyle başlatılan kampanyaya destek istedi.

Bağcılar’da TEM otoyolunda bir sürücü tarafından 12 kurşunla öldürülen kardeşi Serdar Çekiç için adalet talep eden ailesine destek için Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş sosyal medyada Serdar Çekiç için #SerdarÇekiçİçinAdalet etiketiyle başlatılan kampanyaya destek istedi.

3 Temmuz’da İstanbul Bağcılar’da Hasan Saykal, TEM otoyolunda tartıştığı Serdar Çekiç’i 12 el ateş ederek öldürmüştü. Kardeşinin ölümüne tanık olan abla Aslı Akyar ve Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Serdar Çekiç için #SerdarÇekiçİçinAdalet etiketiyle başlatılan kampanyaya destek istedi.

#BireyselSilahlanmayaHayır, #SerdarÇekiçİçinAdalet

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu'ndan Serdar Çekiç için adalet çağrısı - Resim : 1

UMUT VAKFI: HERGÜN 10 KİŞİ ÖLÜYOR

Evrensel'e konuşan Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Ayhan Akcan, Türkiye’de bireysel silahlanmanın arttığına dikkat çekti.

Yaklaşık 3 milyon ruhsatlı, 20 milyondan fazla da ruhsatsız silah olduğunun tahmin edildiğini belirten Akcan "Bu da Türkiye’deki 3 evden birinde silah olduğunu gösteriyor" dedi.

Kişilerin suç işlerken silahın ruhsatlı ya da ruhsatsız olduğuna bakmadıklarını ifade eden Akcani "Ulaşılabilir ve yaygın olması belirleyici. Onun için biz diyoruz ki zorlaştırın, yaygınlaşmasın ve ulaşılabilirliği zor olsun. Mevcut yasayı zorlaştırmaları lazım. Zorlaştırmadıkları için her gün 10 kişi silahla ölüyor. Bu silahlı cinayetlerin beşte biri kadına yönelik şiddette kullanılıyor” dedi.

Akcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela silah edinme sayılarını kısıtlamaları lazım. Mutlaka açık hava toplantılarında silahla atışı engellenmek için düğün timleri oluşturmak lazım. Kamu spotu yapmak lazım. Silah ruhsatı almadan önce mutlaka eğitime tabi tutulmaları, silah ruhsatı alındıktan sonra otomatik iptal sistemi getirilmelidir.

Evde silahla ilgili denetim sistemi getirilmesi lazım. Mutlaka ciddi sağlık muayeneleri yapılmalı. Özellikle sosyal hayatlarında problem yaşayanlarda iflas, boşanma, öfke problemleri yaşayanlarda geçici olarak silahlara el konulması gibi tedbirler yapılmalı. Bunlar yasayla oluşturulmalı. Bunlar yapılsa cinayetlerde yüzde 50-60 azalma olur.”

Etiketler
Ağrı Silah