Cumhuriyet'in 96. yaşı Anıtkabir'de kutlanacak

Her yıl olduğu gibi binlerce vatandaş da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'e akın etti. Devlet erkanı da 29 Ekim'de Ata'nın huzuruna çıkacak.

Cumhuriyet'in 96. yaşı Anıtkabir'de kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenler düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi binlerce vatandaş da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir'e akın etti.

Anıtkabir’in ilk ziyaretçisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir'de düzenlenen resmi törene katılacak. Resmi törenin ardından Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açılacak.

BUGÜNKÜ TÖRENLER

Erdoğan, daha sonra Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Bayramı kabul törenine ev sahipliği yapacak. Programlara TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeki bando konserinin ardından TBMM’den Ulus’taki Birinci Meclis Binası’na Cumhuriyet Bayramı Kortej Yürüyüşü düzenlenecek.

Etiketler
Mustafa Kemal Atatürk