12 kurşunla öldürülen Serdar Çekiç için adalet istiyorlar

İstanbul Bağcılar'da TEM otoyolunda motosiklet sürücüsü tarafından 12 kurşunla öldürülen Serdar Çekiç’in ailesi sosyal medyadan kampanya başlattı.

12 kurşunla öldürülen Serdar Çekiç için adalet istiyorlar

İstanbul Bağcılar'da TEM otoyolunda motosiklet sürücüsü tarafından 12 kurşunla öldürülen Serdar Çekiç’in ailesi sosyal medyadan kampanya başlattı.

#BireyselSilahlanmayaHayır, #SerdarÇekiçİçinAdalet etiketiyle başlatılan kampanyaya destek isteyen ailesi sosyal medyadan kampanya başlattı “Bu cani en ağır cezayı alsın ve bizim yaşadığımız bu acıyı başkaları yaşamasın” dedi.

Bir çok ünlü isim #BireyselSilahlanmayaHayır, #SerdarÇekiçİçinAdalet karşı yürütülen kampanyaya destek verdi. Bir çok ünlü isim de maganda kurşununa dikkat çekmek üzere video hazırladı.

"Kardeşim İçin Adalet İstiyoruz"

Kardeşinin öldürüldüğü ana tanık olan abla Aslı Akyar, aynı firmada çalıştıkları için sabah birlikte yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu;

“Arabada aynı yerde firmadan 2 arkadaşımız daha vardı. Başımıza böylesi bir olayın geleceğini tahmin bile edemezdik. O dehşet dakikalarını ben yaşadım. Sanığın dediği gibi bir anlık sinirle kurşun yağdıracak bir olay yaşanmadı. Peşimizden gelerek, el kol hareketleri yaptı, kardeşimi tahrik etmeye çalıştı. Camlarımız kapalıydı onunla küfür ya da sataşma asla olmadı. Ardından motoru arabanın önüne kırdı ve o acı olay yaşandı. İlk kurşunu attıktan sonra caninin kolunu tuttum yapma diye yalvardım. 2 çocuğu var dedim ama dinlemedi gözü dönmüş şekilde kurşun yağdırdı” diye anlattı. Ailecek kahrolduklarını söyleyen abla Akyar, “Peynir ekmek alır gibi herkes silah alıyor, bugün herkesin cebinde silah var. Bu kadar kolay olmamalı… Bizim gözümüz yaşlı yarım kaldık, başkaları en azından evladını, eşini, babasını kaybetmesin. En ufak bir sinir anında cebinden silahı çıkarma cesaretinde kimse kolay kolay bulunamasın artık en ağır cezalar verilsin istiyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

3 Temmuz’da İstanbul Bağcılar’da motosiklet sürücüsü Hasan Saykal, TEM otoyolunda tartıştığı Serdar Çekiç'i 12 el ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. Tutuklanan Saykal ifadesinde “Arabayla beni ezeceğini düşünerek can korkusu yaşadım. Öldürme kastım yoktu. Yaşananlardan pişmanım, kendimde olsaydım, havaya ateş ederdim asla ona ateş etmezdim” dedi.

'Bireysel Silahlanmaya Hayır' Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş’’ Ülke genelinde özellikle internet üzerinden kolaylıkla gerçekleşen silah satışına sınırlama getirilmesi için, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya buradan çağrı yapıyorum. Türkiye’de Şiddet günden güne artmaktadır. Bunun en temel sebeplerinden biri de bireysel silahlanmadır. Türkiye’de son 10 yılda ruhsatlı veya ruhsatsız silah sayısı en az 10 kart arttı. Umut Vakfının hazırlamış olduğu ‘Türkiye’de Silahlı Şiddet Haritası-2018’ raporuna göre, günde 6 kişi, yılda 2187 kişi bireysel silahlanma sebebiyle hayatını kaybederken, birçoğu ağır olmak üzere, 3529 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığının 2017 Mayıs verilerine göre ise, 2016 yılının sonu itibari ile ruhsatlı tabanca sayısının 308 bin 296’sı sivil vatandaşa ait olmak üzere toplamda 692 bin 921 ruhsatlı tabanca olduğunu açıkladı. Yine İçişleri Bakanlığı, sadece 2018 yılı içerisinde, toplamda 77 bin 185 silah ruhsatı verildiğini açıklamıştır. Ayrıca yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere toplamda 25 milyon civarı bireysel silah bulunmaktadır. Sevdiklerimizin hayatını kaybetmesini önlemek bizim elimizdedir. Bir hiç uğruna, anlık öfkelerle ya da cehalet sonucu sevdiklerimizi kaybetmeye daha fazla tahammülümüz kalmadı. Bu sebepledir ki; devlet, siyasi partiler, dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları toplumların kaderlerini etkileyen ve yaşamı üzerinde acı etkiler doğurabilecek bu şiddet sorunu karşısında hep birlikte hareket etmeli ve hep birlikte yaşamı savunmalıdır. Öncelikle Belediyeler kendi ilçelerinde halk açık sosyal etkinlikler düzenlemeli ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu bu kampanyalara destek vermeli ve belediyeler ile kurumlar bir birine destek olmalı lütfen sesimiz duyun artık yeter çocuklar ölmesin ” dedi.

Etiketler
Bağcılar