En iyi konkasör firması Fabo

Son yıllarda ülkemizde de teknoloji ve sanayi alanında büyük gelişmeler yaşanmaya başlamıştır.

En iyi konkasör firması Fabo

Son yıllarda ülkemizde de teknoloji ve sanayi alanında büyük gelişmeler yaşanmaya başlamıştır.

Fabo ülkemizdeki en iyi taş kırma eleme tesisleri ve beton santralleri imalatçısı firmalarından birisidir. Farklı sektörlerin iş alanlarında kullanılan taş parçalarını, istenilen ölçülerde kırılmasını sağlayan konkasör sistemlerinin tüm üretim ve kurulum işlemlerini yapıyorlar.

Ülkemizde taş kırma eleme tesisi olarak bilinen bu tesisleri farklı modellerde üretiyor ve dünya geneline satışını gerçekleştiriyorlar. Konkasörler yardımı ile kırılan taşlar farklı boyutlara getirilir ve yol yapımı, inşaat alanları gibi tüm sektörlerde kullanılır.

Konkasör Seçimi

Konkasör tesisi ihtiyacı olan işletmeler, çalışma alanlarını ve hangi sektör için üretim yapacaklarına karar verdikten sonra, hedefledikleri üretim kapasitesine göre tesis seçimi yaparlar.

Konkasör tesisleri sabit ve mobil olmak üzere iki türlüdür. Fabo her iki türde de konkasör imalatı yaptığını ve firmaların taleplerine göre uygun modeli firmalara sunduklarını belirtiyorlar. Tüm konkasör modellerinin birbirine göre farklı avantajları ve üretim kapasiteleri vardır.

Belirlenen alanda işletme uzun süre tesisini kurulu tutacak ve üretime devam edecekse sabit konkasör tesisini kullanması tavsiye edilmektedir. Sabit tesislerin üretim kapasiteleri daha fazladır ve bir defa kurulum yapıldıktan sonra uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir.

Mobil Konkasörler

İşletmeler çalışmalarını sabit bir alanda değil de farklı alanlarda farklı zamanlarda yapacaklarsa mobil konkasör tesislerini kullanabilirler. Çünkü mobil konkasör tesisleri bir çekiciye yüklenerek bir çalışma alanından diğer çalışma alanına rahatlıkla taşınabilmektedir. Bu işletmeler için düşük maliyet oluşturmaktadır. Üretim kapasitesi olarak tercih edilen modele ve işletme üretim kapasitesine göre istenilen oranda yapılabilmektedir. Mobil konkasörlerin bakım, temizlik ve arıza onarımlarının yapılması çok basittir. Kısa süreli tüm çalışmalar ile dar alanlardaki çalışmalar için mobil tesisler en ideal olanıdır.

Mobil Konkasörün Avantajları

Fabo sektördeki uzun yılların vermiş olduğu tecrübe ile sektörün tüm ihtiyaçlarına yönelik tesis üretimlerini yerine getiriyorlar. Makine imalatında yakaladıkları kalite sayesinde yurtiçi ile birlikte yurtdışı satışlarına da başlamışlar. Sabit konkasör ve mobil konkasör tesisleri üretimleri ile büyük kaya parçaları ve dere yataklarında bulunan çeşitli madenlerin kırma işlemlerinden geçirilmesini sağlıyorlar.

Mobil konkasörler bulunduğu yerden kolaylıkla taşınabildiği ve bazı modelleri paletli olarak üretildiği için kullanımı daha kolay olmakta ve daha rahat işlem yapılabilmektedir. İhtiyaç durumuna göre yapılabildikleri için mobil tesisler daha avantajlı görülmektedir.

Konkasör Nasıl Olmalı?

Konkasör nasıl olmalı, hangi çeşidi kullanılmalı araştırmaları yapılarak, işletmeler ihtiyaçlarına uygun olanı tespit etmeye çalışırlar. Verimli üretim için konkasör seçiminde, tesisin üretim standartları, üretim kapasiteleri, üretici firmanın destek hizmetleri gibi kriterler mutlaka gözden geçirilmelidir.

Nasıl olmalı kararını verirken, belirlenen iş sahasındaki faaliyet süresi belirlenmelidir. Faaliyet uzun süre devam edecekse, sabit konkasör tesisi, belirli bir süre devam ettikten sonra farklı bir yere taşınacaksa, mobil konkasör tesisi türleri tercih edilmelidir. Üretim planlamanızı yaparak, kurulmasını istediğiniz konkasörün, üretim hedefinize göre uygun kapasitede olanını seçersiniz.

Konkasör Bölümleri

Taş kırma işlemleri için kurulan tesislerin tümüne konkasör denilir. Bu tesisler çeşitli bölümlerden oluşur. Konkasörü oluşturan bölümler, konveyör bantları, besleyici hazneleri, titreşimli ve diğer elek türleri, bunker ve ihtiyaç durumuna göre çeşitli kırıcı türlerinden oluşmaktadır.

Kırıcılar bölümünde, kaya parçasının sertlik derecesine göre kırıcı modeli belirlenir. Büyük kaya parçalarının sıkıştırılarak parçalanabilmesi için çeneli darbeli kırıcılar kullanılır. İşletme ürettiği ürünleri depolamak isterse, ek olarak stok bunker tesisi eklenebilmektedir. Elek bölümleri isteğe bağlı olarak 4 kat olarak yapılabilmektedir.

Konkasör Nerelerde Kullanılır?

Konkasörler, madencilik sektörünün her alanında, taş ocaklarında, karayolu, metro gibi yol inşaatları gibi birçok alanda kullanılabilmektedir. Genel tanımlama yapılacak olursa inşaat sektörünün tüm alanlarında kullanılmaktadır. Fabo sabit ve mobil konkasör üretimleri yaparak, tüm sektörlerin ve işletmelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar. İşletmelerin ihtiyaçlarına göre konkasör seçimi yapmalarına ve en uygun makinelerin en uygun fiyatlara satın alınmasında yardımcı oluyorlar. Web sitesinden yaptığı duyuruda, çeşitli tesislere ihtiyaç duyanların, kendilerini ihtiyaçları doğrultusunda bilgilendirme yaptıklarında, kendilerine en uygun ürünü tasarlayacaklarını ve sunacaklarını belirtiyorlar. Tüm kullanım alanlarına tesislerin kurulumu, taşınması, kullanıma hazır duruma getirilmesi, kullanım aşaması ve sonrası bakım hizmetleri gibi tüm destekleri sağlıyorlar.

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Teknoloji