Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuştu, 'asgari ücrette kırmızı çizgimizdir' diyerek rakam verdi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TRT Haber canlı yayınında asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay konuştu, 'asgari ücrette kırmızı çizgimizdir' diyerek rakam verdi

2023 yılı asgari ücreti milyonlarca emekçi tarafından merakla beklenirken; TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TRT Haber'de açıklamalarda bulundu:

'7 BİN 785 LİRA KIRMIZI ÇİZGİMİZ' DEDİ

"7 bin 785 lira, bu rakam kırmızı çizgi, bu rakamın altını kabul etme ihtimalimiz sıfır" diyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırmızı çizginin üzerine çıkmak gerekiyor. Bizim hesabımıza göre gıdada artış yüzde 138. Çalışma Bakanı'nın iyi niyetinden şüphem yok ama şimdi bu markete kasaba bakkala markete işçi gidiyor, işsiz gidiyor, emekli gidiyor, dar gelirli gidiyor, sabit gelirli gidiyor, küçük esnaf gidiyor, köylü gidiyor. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız.

Yani ülkeyi yönetenler veya iş veren sendikası bunu da göz önünde bulundurarak bize bir rakam getirmesi gerekiyor. Ondan sonra biz duracağımız yeri biliyoruz. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız.

''CUMHURBAŞKANI İLE DAHA RAHAT NETİCE ALIYORUZ''

Haziran ayındaki bu asgari ücretteki görüşmelerde alınana karar 25'ti. Sayın cumhurbaşkanına çıktım. 30'danaaşağısında masaya oturmayız dedim. Vedat Bey'e talimat verdi. Ama o günün şartlarında dörtte üçünün memnun ettiği bir rakam oldu. Bu rakamı getiriler. Ama cumhurbaşkanı ile daha rahat netice alıyoruz. Fakat her meseleyi ona götüremeyiz. Gönül istere yüzde 35 olsun 40 olsun.

''ASGARİ ÜCRET YAŞAM ÜCRETİ OLDU''

Özel sektörü de rahatlatacak bir düzenleme yapmak gerekiyor. Bartın'da 2 kişi çalıştıran terzi, Adapazarı'nda iki kişi çalıştıran kasap da var. Bunların verebileceği bir rakam olmalı. Bölgesel artışın altından kalkamayız. Kamuoyunun tamamını kapsayacak bir sistem olmalı. 1000-2000 kişi çalıştıran ödeyebilir ama hepsi ödeyebilir. Asgari ücret yaşam ücreti oldu. Bu kabul edilebilir değil. Sendikalı olan yerde de makas kapandı. Asgari ücret temel ücret oldu. Bu halde sendikalar kapansın. bu adil bir yol değil.''

Etiketler
Ergün Atalay Asgari Ücret TRT Türk-İş