TİSK Başkanı duyurdu: EYT ve asgari ücrette yeni gelişme!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücret e ilişkin açıklama yaptı.

TİSK Başkanı duyurdu: EYT ve asgari ücrette yeni gelişme!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takviminin belirleneceği toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Toplantıya Bakan Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

Toplantı öncesi EYT'ye ilişkin açıklamalarda bulunan Akkol, "İşletmelerin büyümesi önemli. EYT konusunda hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var.
İşverenlerin beklentileriyle ilgili kapsamlı çalışmayı bakanımıza sunduk. Biri emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın işverene maliyeti artıyor. Yüzde 80'in üzerinde iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de büyük oranda devam etmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Emeklilerle normal çalışalar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini bakan az evvel paylaştı" dedi.

EYT'DE KIDEM TAZMİNATINA KREDİ DESTEĞİ

Akkol, "Emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF'den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi. Üçüncü konu yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda iş sağlığı ve güvenliğ etkileyecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Planlama dahilinde olunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücretle ilgili de konuşan Akkol, "İşverenlerimizin razı olduğu işçi tarafının memnun olduğu aynı zamanda işletmelerimizi koruyan dengeli, istikrarlı bir rakam için biz de elimizi taşın altına koyacağız. 31 Aralık'ın son gecesine kadar beklemeye gerek olmadığını düşünüyoruz. Toplantılar uzun geçiyor. Komisyon detaylı verilere görüşlere bakıyor. Geçtiğimiz dönemlerde de ifade ettim. Komisyonun çok taraflı değerlendirmeler yaptığını, iyi niyetle ortak hedefe nasıl ulaşabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
İşveren Emekli Asgari Ücret Emeklilik Emeklilikte Yaşa Takılanlar