EYT'yi tiye alan Bakan Nebati'den EYT açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin bir gazetecinin sorduğu soruyu tiye alması sonrası yeni EYT açıklaması geldi.

EYT'yi tiye alan Bakan Nebati'den EYT açıklaması

Ekonomik krizin etkisiyle seçmen desteğini önemli ölçüde kaybeden iktidar, son dönemde EYT sorununu yeniden gündemine aldı.

Son günlerde yoğunlaşan EYT gündemine ilişkin bir gazetecinin, "EYT düzenlemesi Hazine'ye mi takıldı?" sorusunu tiye alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "EYT mi?" diye yanıt verdi.

"KIDEM TAZMİNATI İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR"

EYT düzenlemesine ilişkin bu sözleri tepki çeken Bakan Nebati, bugün yeni açıklama yaparak, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma çerçevesinde, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yüküne finansman sağlamak üzere Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında yeni bir paket hazırlığı sürecinin devam ettiğini bildirdi.

ERDOĞAN "EYT'Yİ MASAMIZDAN KALDIRACAĞIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile ilgili geçen hafta yaptığı açıklamada "2023’e bu konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz" ifadesini kullanmıştı.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Düzenlemede bir yaş şartı olup olmayacağı belirsiz.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Emekli Ordu Emeklilikte Yaşa Takılanlar Hazine ve Maliye Bakanı