Enflasyon gerçeği: "İki patates toplamda 1 kilo 400 gram ve 14 lira"

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, esnafların sorunlarını dinledi. Göker artan enflasyona dikkat çekti.

Enflasyon gerçeği: "İki patates toplamda 1 kilo 400 gram ve 14 lira"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre eylğl ayı enflasyon verileri yüzde 83,45'e yükseldi. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) eylül ayında yüzde 5,60 arttı. ENAG'a göre E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 186,27 olarak gerçekleşti.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut ve partilileriyle birlikte Burdur’un Gölhisar ilçesinde pazar esnaflarını dinledi.

Pazarda eline patates alarak açıklama yapan Göker hem üreticinin hem de alıcıların sıkıntı yaşadığını belirtti.

Anka'nın aktardığına göre; Göker şunları söyledi:

"İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız ve Kadın Kollarımızla birlikte Gölhisar pazarını geziyoruz. Pazar’da hem üretici hem de alıcı ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyor. Bu patatesi niye gösterdiğimi merak ediyorsunuz. Şu iki patates toplamda 1 kilo 400 gram ve 14 lira ediyor. Yani ne bunu satıcı satabiliyor ne alıcı alıp kendi sofrasına bir yemek yapabiliyor. Bu sıkıcı ekonomik şartların içinden çıkmanın tek yolu da sandığı bir an önce getirmek, çiftçiye yönelik ekonomik politikaları bir an önce hayata geçirmek."

Etiketler
Burdur Enflasyon Milletvekili