Dolarda Powell etkisi: Endeks, son 20 yılın rekorunu kırdı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamları sonrası dolar endeksi son 20 yılın rekorunu kırarken, yükseliş sürdü.

Dolarda Powell etkisi: Endeks, son 20 yılın rekorunu kırdı!

GERÇEK GÜNDEM- Powell, geçen hafta cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonla mücadele taahhüdünü yenileyerek gevşek para politikasına dönüşün yakın zamanda olmayacağı sinyalini verdi.

Powell'ın açıklamaları sonrası para piyasası fiyatlamalarında eylül ayında bankanın 75 baz puanlık faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 75'e yükselirken, kararın gelen verilerin toplamına ve gelişen görünüme bağlı olacağının belirtilmesi ile bu hafta açıklanacak verilerin de önemi arttı.

DOLAR ENDEKSİ SON 20 YILIN REKORUNU KIRDI

Gelişmeler sonrası küresel çapta azalan risk iştahı ile pay piyasalarına sert satış gelirken, dolar endeksi 109,5 ile Eylül 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte İstanbul serbest piyasada 18,15 liradan alınan dolar 18,19 liradan satılıyor. 18,01 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 18,07 lira olarak belirlendi.

Cuma günü doların satış fiyatı 18,16 lira, avronun satış fiyatı ise 18,13 lira olmuştu.

RİSK İŞTAHINI AZALTTI

Analistler, merkez bankalarının artan resesyon kaygılarına karşın enflasyonla mücadele konusunda verdiği "şahin" mesajların küresel çapta risk iştahını azalttığını söyledi.

Etiketler
Dolar Merkez Bankası Rekor