Esnafın Ali Mahir Başarır'a isyanı: Nebati'nin gözlerine bakarsak durum çok iyi, ışık saçıyor; gelsin yanıma görsün durumu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’de esnafın nabzını tutmaya devam etti.

Esnafın Ali Mahir Başarır'a isyanı: Nebati'nin gözlerine bakarsak durum çok iyi, ışık saçıyor; gelsin yanıma görsün durumu

Mersin’de esnaf ziyaretlerine devam eden CHP’li Başarır’a esnaf, “bu ülkede bu şartlarda hiç kimse para kazanamaz.” Dedi. CHP’li Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin durum iyi lafını hatırlatırken esnaf, “Nebati’nin gözlerine bakarsak tabii ki durum iyidir, ışık saçıyor. Nurettin Nebati gelsin yanıma görsün durumu. 2-3 esnaf gezmekle olmuyor asıl esnafı gezsinler bir bakalım.
Market sahibi, “Her gün zam geliyor. Zam gelmeyen gün yok. Mesela daha yeni %30 zam geldi. Niye geliyor diyorum firmaya. O da bana bilmiyorum diyor.” dedi.

BÜTÜN GÜNAHLARI BOYUNLARINA OLSUN

Kasap esnafı, “Biz şu an elektriğe çalışıyoruz. Şu an elektrik faturam 18 bin TL gelmiş. Günlük 600 TL çıkartacağım ki elektrik faturamı ödeyebileceğim. Geçen sene 3-5 bin TL arası geliyordu. Bütün günahları boyunlarına olsun. Nurettin Nebati de milleti güldürsün ne diyelim.” dedi.

KİMSE DÜĞÜN FOTOĞRAFI ÇEKTİREMİYOR

Fotoğrafçı esnafı, “İnsanlar artık fotoğraf çektiremiyor. Zorunlu olduğu sürece kimse gelip fotoğraf çektirmiyor. Düğün albümü 2-3 bin TL’yi buluyor ve bu yüzden kimse fotoğraf çektiremiyor. İnsanlar daha ucuzunu istiyor ama bunu da biz karşılayamıyoruz.” CHP’li Başarır’ın Nurettin Nebati’nin ekonomi çok iyi ben sokağa rahatça çıkabilirim sözünü hatırlatması üzerine esnaf, “Birinin yuları başkasının elindeyse tabii ki öyle konuşur.” dedi.

4 TANE ÇAY SATAMIYORUZ

Kıraathane esnafı, “İşler kesat. Bu işlerin neresi iyi? 12 masalık yerde 1 masa dolu sadece. Bu mu iyi? 4 tane çay satamıyoruz.” dedi.

Pazar gören yaşlı bir teyze, “Bu aldıklarımı bana hediye ettiler. Ben alamıyorum. Bizi bu duruma düşürenlere ne diyebilirim?” dedi.

TAŞ KAYNATIP YİYECEĞİZ AZ KALDI

CHP’li Başarır’ın pazarda konuştuğu bir vatandaş, “Taş kaynatıp yiyeceğiz az kaldı. O günlere geldik artık.” Dedi.

Etiketler
Mersin Kars Ali Mahir Başarır Milletvekili