Nebati, yine bildiğimiz gibi: Burnuna konsa, ne olduğunu anlar mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'enflasyonla mücadele' kapsamında atılan adımları anlattı. Nebati'ye tepki gösteren Ekonomist Atilla Yeşilada, "Nebati abi 'yapısal reform' burnuna konsa, ne olduğunu anlar mı?" diye sordu.

Nebati, yine bildiğimiz gibi: Burnuna konsa, ne olduğunu anlar mı?

GERÇEK GÜNDEM - Bakan Nebati, sosyal medya hesabından, enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlara ilişkin paylaşımda bulundu.

Nebati, paylaşımında, "Temel öncelik olan enflasyonla mücadele kapsamında, uygulanan politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşlarımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesi amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir" ifadesini kullandı.

"YAPISAL POLİTİKALAR HAYATA GEÇİRİLECEK"

Öte yandan Nebati, "Önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarının güçlü eş güdümünün yanı sıra mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal politikaları hayata geçirerek fiyat artışlarının düşürülmesi hedeflenmektedir" dedi.

ENFLASYON ZİRVE YAPTI

Nebati, 'enflasyonla mücadele' ederken altı ay önce göreve getirildiği gün Türkiye'de enflasyon yüzde 36 idi. Aradan geçen altı ayda enflasyon yüzde 78,62'i buldu.

Enflasyonla birlikte yurttaş zamlar altında ezilirken Nebati, 'enflasyonla mücadele' etmeye devam etti.

TEPKİ ÇEKTİ

Nebati'nin paylaşımına tepki gösteren Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşçu, "Önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümünün yanı sıra mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal politikaları hayata geçirerek fiyat artışlarının düşürülmesi hedeflenmektedir" sözlerini vurgulayarak, 'Siz inanıyor musunuz?" diye sordu.

''BURNUNA KONSA, NE OLDUĞUNU ANLAR MI?''

Babuşçu'nun tweetini alıntılayarak Bakan Nebati'ye gönderme yapan Yeşilada, ''Nebati abi 'yapısal reform' burnuna konsa, ne olduğunu anlar mı?'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Atilla Yeşilada Ordu Enflasyon Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı