Erdoğan ile Nebati'nin enflasyon tahmini yine çelişti!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin enflasyonun düşeceği tarihe ilişkin yaptığı farklı açıklamalar dikkat çekti.

Erdoğan ile Nebati'nin enflasyon tahmini yine çelişti!

GERÇEK GÜNDEM - AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde enflasyonun düşeceği tarihe ilişkin öngürülerde bulundu.

Erdoğan, "Milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız'' dedi.

NEBATİ İLE ERDOĞAN'DAN FARKLI AÇIKLAMALAR

Ancak Erdoğan'ın açıklamalarının aksine enflasyon tahminine ilişkin görüşlerini paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise, 2022 yıl sonu için yüzde 48-49; 2023 yıl sonu için ise, yüzde 19,9 enflasyon tahmininde bulunmuştu.

AKP'nin Kızılcahamam’da düzenlediği toplantıda konuşan Nebati, 2023 hedeflerinden birisinin enflasyon oranlarında kalıcı bir düşüşün sağlanması olduğunu aktarmıştı.

DAHA ÖNCE DE FARKLI AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Öte yandan Nebati, 6 ay önce yaptığı açıklamada enflasyonun ocak ayında pik yapacağını fakat 2023 seçimlerine Türkiye'nin enflasyonda tek haneyle gireceğini savunmuştu. Nebati, seçimlere tek haneli enflasyonla girileceği sözlerini mart ayında da tekrarlamıştı.

ERDOĞAN'DA DAHA ÖNCE ENFLASYON GERÇEĞİNİ KABUL ETMEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, geçen hafta gerçekleştirilen kabine toplantısında "Türkiye'nin geldiği yol özellikle bunu yol ayrımı olarak kabul edecek olursak ekonomi programı olmuştur. Bütün dünyaları faiz, enflasyon, kur ilişkisinden ibaret olan kesin inançlılar, ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, ihracat cari fazla yoluyla büyüme stratejisini anlamaya bile çalışmamıştır. Enflasyon bir sorun mudur? Evet, bir sorundur. Ama Türkiye'nin sorunlarının asıl sebebi tek başına bu başlık mıdır? Kesinlikle değildir. Eğer öyle olsaydı geçmişte çok kez uygulanan enflasyon merkezli ekonomi programları ile sorun çözülmüş olurdu" demişti.

Etiketler
Enflasyon Nureddin Nebati Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı