Ekonomist Mahfi Eğilmez değerlendirdi: İşte Merkez Bankası'nın dolar planı

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın dolar/TL planını yazdı. Eğilmez, ''Kamu kesimi, döviz satarak kurun daha da düşeceği inancını yaratmayı ve bu yolla insanların döviz satmasını sağlamayı amaçlıyor'' dedi.

Ekonomist Mahfi Eğilmez değerlendirdi: İşte Merkez Bankası'nın dolar planı

GERÇEK GÜNDEM - Dolar/TL'de 15 seviyesinden başlayan yükseliş trendi geçen hafta 16,5 seviyelerine doğru devam etti. Haftalık bazda yüzde 3’e yakın yükseliş kaydeden dolar/TL, cuma kapanışında 16,28'lere doğru geriledi. Kur, yeni haftaya 16,36 seviyelerinde başladı.

Doların yükselmesinin ardından 'USD / TL Kurunda Destek ve Direnç Düzeyleri ve Kurun Düşürülmesi Çabaları'' başlıklı bir yazı kaleme alan Ekonomist Mahfi Eğilmez, ''Kur düzeyi, piyasada normal arz ve talebe göre değil, kamu kesiminin döviz satmasıyla yani zorlamayla oluşmuş bir düzey'' ifadelerini kullandı.

''REZERVLERİNİ ERİTTİĞİYLE KALIYOR''

''Kamu kesimi, döviz satarak kurun daha da düşeceği inancını yaratmayı ve bu yolla insanların döviz satmasını sağlamayı amaçlıyor'' diyen Eğilmez, ''İnsanlar ise ortada bu durumu destekleyen herhangi bir olumlu gelişme, bir beklenti ya da bir önlem görmediği için döviz satmak bir yana düşen kurları fırsat görerek ucuza döviz satın almaya yöneliyor. Sonuçta merkez bankası, uzun süredir yaptığı gibi, kısa süreli sonuçlar uğruna rezervlerini erittiğiyle kalıyor'' dedi.

Eğilmez'in yazısının tamamı şöyle:

Etiketler
Dolar Merkez Bankası Mahfi Eğilmez Döviz