İbrahim Kahveci: Devlet tabiri caizse şov peşinde, KKM hesaplarına para akıtıyor

İbrahim Kahveci, "Gıda ve beslenme şu anda ülkemizin iki temel sorunu. Düşünsenize bir toplum, bir insan ne için yaşar?" ifadelerini kullandığı yazısında Türkiye'de temel ihtiyaçların dahi karşılanamadığını vurguladı.

İbrahim Kahveci: Devlet tabiri caizse şov peşinde, KKM hesaplarına para akıtıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 69,97'ye yükseldi. TÜİK verilerine göre ulaşımda yıllık artış yüzde 105,86; gıdada yıllık artış yüzde 89,10 oldu.

Yurttaşların için temel ihtiyaçların karşılanması neredeyse imkansız hale gelirken Karar yazarı İbrahim Kahveci, "Sonradan görme ekonomi" başlıklı yazısında ekonomik verileri değerlendirdi.

Kahveci, "Gıda ve beslenme şu anda ülkemizin iki temel sorunu. Düşünsenize bir toplum, bir insan ne için yaşar? Bu iki temel hakkı elde edemedikten sonra ne yapacaksınız? Neden çalışanısınız ki???" ifadelerini kullandı.

Kahveci, "SGK ve MB verilerine göre bir ayda çalıştığınızda 1m2 konut dahi alamıyorsunuz. Bu oran daha 2-3 yıl önce 1,5m2 düzeyindeydi. Gıda derseniz hepten perişan durumdayız. Asgari ücreti bırakın, ülkemizde ortalama ücretten gıda harcaması sonrası sadece 844 lira kalıyor. Bu felaket bir şey... Hiç mi evlat büyütmeyeceksiniz? Hiç mi başka harcamanız olmayacak? Zaten şu anda gıda dışında kiraya bile para kalmıyor. Ülkemizin en temel yatırım ihtiyaçlarını karşılaması gereken devlet tabiri caiz ise şow peşinde. Tarım için vermesi gereken destek yerine olmadık yere Hazine garantili yatırım yapıyor. Sulama yatırımı, gübre desteği yerine KKM hesaplarına para akıtıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci KKM Para Türkiye