İbrahim Kahveci: Karşılıksız taahhüt yüzünden ülkemiz bir anda iflas bayrağını çekebilir mi?

Kur Korumalı Mevduat hesaplarının Hazine'ye yükünü hatırlatan İbrahim Kahveci, 500 milyar liralık faiz ödemesi yükümlülüğü ile karşılaşılabileceğini yazdı.

İbrahim Kahveci: Karşılıksız taahhüt yüzünden ülkemiz bir anda iflas bayrağını çekebilir mi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi modelininin uygulanmaya başlamasıyla Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesinin ardından 20 Aralık’taki kabine toplantısı sonrası kamuoyuna açıklanan Kur Kurumalı Mevduat (KKM) sistemi beş aya aşkın bir süreyi geride bıraktı.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, "Bu film nasıl bitecek?" başlıklı bugünkü yazısında faizden 100-150 milyar liralık tasarruf yapma hedefiyle faiz indirildiğini bugün ise artan dolar kurunu frenlemek için çıkarılan kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarına 500 milyar liralık faiz ödemesi yapılmak yükümlülüğü ile karşı karşıya kalınacabileceğini yazdı.

İbrahim Kahveci, "Böyle bir hesapsızlığı kim yapabilir? Kur artışı sertleşirse Hazine’de olmayan bu karşılıksız taahhüt yüzünden ülkemiz bir anda iflas bayrağını çekebilir mi? Buna kim nasıl izin verebilir?" sorusunu yönelterek "Ve filmin son sahneleri... Filmin başındaki roller artık tamamen değişmiştir. Takıntılı ve inatçı polis müfettişi büyük işi başarır. Gerçekler bir bir ortaya çıktıkça seyircinin başrollere ilişkin bakışları da değişir. Bakalım yorumlar ne olacak?" değerlendirmesinde bulundu.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci Faiz