Bakan Varank'ın, Erdoğan'a teşekkür ettiği 'asgari ücret' paylaşımı son beş ayda eridi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'teşekkür ettiği' asgari ücret paylaşımı dolar karşısında son beş ayda eridi.

Bakan Varank'ın, Erdoğan'a teşekkür ettiği 'asgari ücret' paylaşımı son beş ayda eridi!

GERÇEK GÜNDEM - Yıllık enflasyonun yüzde 69,97'i bulmasıyla yurttaşların alım gücü düşerken, dolar/TL, kur korumalı mevduatın açıklandığı 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 15,88 TL'ye çıktı.

Asgari ücret ise, enflasyon ve dolardaki yükselişin etkisiyle hızla erirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın beş ay önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tekrar gündeme geldi.

''ASGARİ ÜCRET 400 DOLAR''

Paylaşımında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'teşekkür eden' Varank, ''Her şeyi kurla ölçerek ekonomi uzmanı olduğunu zanneden müzmin muhalifler için bir paylaşım yapayım: Asgari ücret bugünkü kurla 400 dolar... Teşekkürler Recep Tayyip Erdoğan'' ifadelerini kullandı.

VARANK'IN PAYLAŞIMI BEŞ AYDA ERİDİ

Ancak Varank'ın paylaşımının üzerinden henüz beş ay geçmesine rağmen dolar/TL, kur korumalı mevduatın açıklandığı 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 15,88 TL'ye çıktı.

Bu gelişmelerle birlikte yurttaş enflasyon altında ezilirken güncel kurla asgari ücret 268 dolar seviyesine gerilerken, son beş ayda asgari ücret 132 dolar eridi.

Bakan Varank'ın, Erdoğan'a teşekkür ettiği 'asgari ücret' paylaşımı son beş ayda eridi! - Resim : 1

Etiketler
Dolar Asgari Ücret Mustafa Varank Recep Tayyip Erdoğan