İbrahim Kahveci: Pahalılığın yarısı bizden yarısı Putin’den, kur artışı olmasaydı...

Karar yazarı İbrahim Kahveci, akaryakıt fiyatlarındaki durdurulamayan artışı yazdı. Kahveci, "Eylül’den bu yana kur artışı olmasaydı mazot fiyatı bugün 12,0 lira civarında olacaktı." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kahveci: Pahalılığın yarısı bizden yarısı Putin’den, kur artışı olmasaydı...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi politikaları faiz indirimi kararlarıyla birlikte Türkiye'ye Dolar/TL kurunun artması ve enflasyon olarak döndü.

ENAG'a göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) şubat ayında yüzde 5.44 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 123.80 olarak gerçekleşti.

TÜİK ise, yıllık enflasyonu yüzde 54,44 açıklarken, şubatta yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) de yüzde 7,22 arttı. ÜFE'de yıllık bazda artış yüzde 105,01 oldu. Şubat ayında yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 44,05 açıklandı.

Art arda gelen akaryakıt zamları ise yurttaşlara isyan ettirdi. Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, akaryakıt ürünlerine yapılan zamları ve pahalılığı değerlendirdi.

"KENDİMİZ ETTİK KENDİMİZ BULDUK"

İbrahim Kahveci, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin petrol fiyatlarına etkisini hatırlattığı yazısında, "Eylül’den bu yana kur artışı olmasaydı mazot fiyatı bugün 12,0 lira civarında olacaktı. Eğer mazota 21 lira ödüyorsak anlayın ki bunun yarısı kurdan dolayı.İyi ama kur niye arttı? Hadi Petrolü Putin artırdı da kuru kim artırdı? İşte onu da biz artırdık. Yani kendimiz ettik kendimiz bulduk. 1 Putin 1 de biz bugün bu pahalılığı yaratmış olduk. Faiz sebep-enflasyon sonuç diyerek bugünlere geldik. Pahalılığın yarısı bizden yarısı Putin’den." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Akaryakıt İbrahim Kahveci