İbrahim Kahveci 'kötü senaryo'yu yazdı: Para mı basacağız; vergi mi salacağız?

Karar yazarı İbrahim Kahveci, kur korumalı mevduat hesabına yapılacak ödemeleri ve olası kur artışında yaşanacak ödeme krizini yazdı.

İbrahim Kahveci 'kötü senaryo'yu yazdı: Para mı basacağız; vergi mi salacağız?

Karar yazarı İbrahim Kahveci, önceki gün açıklanan Kamu Borç Stoku verilerini yazdı.

Hazine garantili Kamu Özel İşbirliği işletmelerini hatırlatan Kahveci, kur korumalı mevduat hesaplarına yapılacak ödemeleri de yazısında vurguladı.

Kahveci, "Şimdi bir kötü bir senaryo yazalım: Mesela dolar/TL 14,0 lira sınırını aştı ve yeni bir ralli ile 20,0 lirayı geçti. (Sakın ola şok demeyin, kasasındaki dövizleri satan ve şu anda tefeci parası gibi swap peşinde koşan ülkeyiz.) Şimdilik 379 milyar liraya ulaşan KKM hesaplarına ne ödeyeceğiz? Şu anda dolar/TL 20 liraya yükselse yaklaşık olarak Hazine’den ve MB kasasından ödememiz gereken meblağ 170 milyar lira." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kahveci, "Bu yılın bütçesi 1,47 trilyon lira gelir hedefliyor. Ama bu gelirin harcanacağı yerler şimdiden belli. Hatta bütçe bu yıl daha başlamadan 278,4 milyar açık verecek denildi. Kur artışı yaşanırsa ne olacak? Para mı basacağız; vergi mi salacağız?" değerlendirmesinde bulundu.

İBRAHİM KAHVECİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
İbrahim Kahveci Para Vergi