Murat Muratoğlu: Madem yapılabiliyordu; vatandaşın isyan etmesi mi bekleniyordu?

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu KDV indirimi uygulamasını değerlendirdi. Murat Muratoğlu, "Geç kaldılar." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Muratoğlu: Madem yapılabiliyordu; vatandaşın isyan etmesi mi bekleniyordu?

Artan enflasyon nedeniyle yurttaşlar için geçinmek imkansız hale geldi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikalarının enflasyona yansımaları sürerken gıda ürünlerinde vergi yüzde 1'e düşürüldü.

Vergi indiriminin maliyetlerdeki artışlar nedeniyle enflasyona yeterli etkisinin olmayacağı belirtilirken Sözcü yazarı Murat Muratoğlu gelişmeleri köşesine taşıdı.

"GEÇ KALDILAR"

Murat Muratoğlu vergi indirimini "Madem yapılabiliyordu vatandaşın aç kalıp isyan etmesi mi bekleniyordu? Nasıl bir sistem ile yönetiliyorsak, demek yapılabiliyor şip şak… Kime soruldu? Ben yaptım oldu! Vergi kararı nerede alınır? Meclisten çıkması gerekmiyor mu? Cumartesi günü açıklama, hop imzaladım konuşma sırasında… Pazar günü Resmi Gazete'de yayında… Pazartesi günü uygulamada… Bu olumlu örnek iyi de, işte öyle yönetilince böyle oluyor ülke…" değerlendirmesinde bulundu.

Murat Muratoğlu, "Kötü yola düşmüş Robin Hood gibi yıllardır fakirden alıp zengine veriyorlar. Toplanan vergileri yandaşa ihale, maaş, burs olarak zimmetliyorlar. Kendi lüks harcamalarını kısmayıp, daha fazla gelire ihtiyacımız var diyorlar. Sus payı olarak gıdada KDV'yi indiriyorlar. Geç kaldılar!" ifadelerini kullandı.

MURAT MURATOLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Ordu Uygulama Murat Muratoğlu