Murat Muratoğlu'ndan Nureddin Nebati'ye: Kendi insanlarına verdikleri değer bu kadar!

Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Londra'da finans dünyası ile yaptığı görüşmeyi, "Nitekim bu hafta sonu yeni bir ekonomik paket açıklanacağını da söyledi Bakan Nebati… Orada mı karar verdi?" ifadeleriyle eleştirdi.

Murat Muratoğlu'ndan Nureddin Nebati'ye: Kendi insanlarına verdikleri değer bu kadar!

Türkiye, 2021 yılında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikalarının günlük yaşama etkisiyle sarsıldı.

"Faiz sonuç, enflasyon sebep" sloganıyla duyurulan ekonomi modeliyle eylül ayında 7 lira 30 kuruş seviyelerinde seyreden dolar 18 lirayı görmesinin ardından 20 Aralık 2021 tarihinde kur korumalı mevduat sistemi operasyonu ile geriledi.

Ekonomistler tarafından da tepkiyle karşılanan gecenin ardından dolar kuru 14 liranın altında seyretse de Türk Lirası değer kaybını toparlayamadı. Düşüş enflasyona da olumlu olarak yansımadı.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatı, Londra'da geçtiğimiz günlerde iş dünyası ile biraraya geldi.

MURAT MURATOĞLU: EKONOMİ NEDİR? NASIL İÇİNDEN GEÇİLİR?

Murat Muratoğlu, "Çıkıp biri dese ki, eh güzel kardeşim sen değil miydin dolar 8 liralardayken faizi indiren… Ne kazandı Türkiye bu işten? Sen değil miydin, dolar artmasın diye rezervleri eriten? Şimdi ne diyecen? Çıkıp anlat lütfen… Ekonomi nedir? Nasıl içinden geçilir? Milletçe severek izliyoruz valla…" ifadelerini kullandı.

Murat Muratoğlu, "Enflasyonun hızla tek haneli rakamlara indirileceği sözünü de verdi. İyi de sen “faiz sebep enflasyon neticedir” deyip enflasyonu düşürmek için faiz artıransın, yani senin inandığının tam tersini yapan insanlar sana nasıl inanıp ülkeye para soksunlar? Nitekim bu hafta sonu yeni bir ekonomik paket açıklanacağını da söyledi Bakan Nebati… Orada mı karar verdi? Bizim neden haberimiz yok? Sahi neden yabancılar bu gibi haberleri hep bizden önce duyuyorlar? Kendi insanlarına verdikleri değer bu kadar!" değerlendirmesinde bulundu.

MURAT MURATOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Londra Nureddin Nebati Murat Muratoğlu Hazine ve Maliye Bakanı