Murat Muratoğlu'ndan Erdoğan'a: Dürüst olalım, dibine kadar haklı! Niye yapıyor aynı hatayı?

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Kanal İstanbul Projesi bölgesindeki arazilerin imara açılması ve arazilerin satış reklamlarının Arap televizyonlarındaki kanallarda yayımlanmasını eleştirdi.

Murat Muratoğlu'ndan Erdoğan'a: Dürüst olalım, dibine kadar haklı! Niye yapıyor aynı hatayı?

Kanal İstanbul Projesi bölgesindeki bazı arazilerin arsa tanımından çıkarılıp, konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi üzerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

İstanbul'un arazilerinin Arap televizyonlarında yapılan reklamlarla satılması ise dikkat çekti.

MURAT MURATOPLU: "EMLAK ŞİRKETLERİ CUMHURBAŞKANI KARARNAMESİNİ DE PAYLAŞIP ŞÜKRANLARINI SUNUYOR"

Sözcü gazetesi yazarı ekonomist Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında Kanal İstanbul arazileri hakkında gelişmeleri yazdı.

Murat Muratoğlu, "Arap televizyon kanallarında cayır cayır İstanbul pazarlanıyor. Emlak şirketleri 'nihayet karar çıktı' diyerek, Cumhurbaşkanı kararnamesini de paylaşıp şükranlarını sunuyor" ifadelerini kullandı.

Muratoğlu, "Ülkenin arazilerini parsel parsel satanlara “yerli ve milli”, bu satışa karşı çıkanlara “vatan haini” deniliyor ama bu denklemde tuhaflık yok mu acaba." değerlendirmesine bulundu.

"ENTERASAN DEĞİL Mİ?"

Murat Muratoğlu "Ülkedeki kupon arazi, mülk, fabrikalar ve askeri tesislerin özellikle Arap şirketlerine verilmesi enteresan değil mi? Bir ortaklık söz konusu olabilir mi? Sanmam!" dediği yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için,

Hatırlarsanız; “İstanbul'a ihanet ettik, bundan ben de sorumluyum” sözlerini yine kendisi sarf etmişti. Hep eleştirecek değilim ya… Dürüst olalım, dibine kadar haklı! Niye yapıyor aynı hatayı?" yazdı.

MURAT MURATOPLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Hatay İstanbul Kanal İstanbul Murat Muratoğlu