Ekonomist İbrahim Kahveci, 'Kuyruklara da şükredin' diyerek uyardı: Türkiye Venezuela olma yolunda

Karar yazarı ekonomist İbrahim Kahveci, Türkiye şu anda Arjantin yolunda olsa da bunun bir sonraki adımının Venezuela olacağını belirtti.

Ekonomist İbrahim Kahveci, 'Kuyruklara da şükredin' diyerek uyardı: Türkiye Venezuela olma yolunda

Ekonomist İbrahim Kahveci, Karar gazetesindeki köşesinde son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin Venezuela olma yolunda söyleyen Kahveci, uyarılarda bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri sonrası piyasalarda artan faiz oranlarına değinen Kahveci, Hazine'nin yüzde 22,70 faiz seviyesinden borçlandığını hatırlatarak, "Oysa faizleri düşürmeden önce Eylül ayında Hazine borçlanması yüzde 17,70’dendi" dedi.

Mekez Bankası'nın faizleri 19,0’dan 15,0’e çektiğini bu nedenle bu sürede mevduat faizleri de 18,14’den 14,99’a gerilediğini belirterek, "Oysa kredi faizleri tarafı ya az düştü ya da yükseliş yaşıyor" diye yazdı.

Kahveci, "Görüntü başka, gerçek başka olunca bu bütün yapıya sirayet ediyor" diyerek, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

'BAŞKA YOL KALMAMIŞTIR'

"Bunu düzeltebilecek tek bir seçenek var: Yönetimin yanlışlarını daha gür sesle dile getirip ülkeyi kişi bağımlığından Milli bağımsızlığa taşımak. Bu yolda en büyük görev ise, veriler eşliğinde gerçekleri dile getirip, kendi geleceği yerine evlatlarının-gençlerin geleceğini ön plana alan kesime düşmektedir. Başka yol kalmamıştır.

'BİR SONRAKİ ADIM VENEZUELA OLACAKTIR'

"Ülkemiz şu anda Arjantin yolunda ama bir sonraki adım Venezuela olacaktır" diyen Kahveci, "Arjantin modelinde kuyruklar vardır ama Venezuela modelinde kuyruklar yoktur. Çünkü kuyruğa girecek mal olmayacaktır" dedi ve şöyle uyardı:

"Ya da şöyle izah edelim: Kuyruklara da şükredin."

Etiketler
İbrahim Kahveci Kredi Türkiye Venezuela