MHP'li Osmanağaoğlu: EYT'de bir uzlaşı içerisindeyiz!

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir uzlaşı içerisindeyiz" dedi.

MHP'li Osmanağaoğlu: EYT'de bir uzlaşı içerisindeyiz!

Türk lirasında yaşanan değer kaybıyla beraber ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken, MHP Genel Sekteter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili açıklamada bulundu.

‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ temalı programı kapsamında Batman’a giden Osmanağaoğlu, "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir uzlaşı içerisindeyiz. Asgari ücretin dar gelirli vatandaşlarımızın yaşayabileceği bir seviyeye çekilmesi, özellikle memur ve emeklilerimiz için 3600’ün bir an önce hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmanın takipçisiyim" dedi.

EYT'YLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Bakanlardan EYT'yle ilgili "Öncelikli gündem maddelerimiz arasında yok" açıklaması gelse de, AKP'li siyasetçiler konuya ilişkin bir düzenleme yapacaklarını duyurmuştu.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında şunları söylemişti:

"Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunu bizim sorunumuz. Sayıları 6.3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM'de çözülerek gündemden tamamen çıkarılmalıdır."

Etiketler
MHP Emeklilik