Erdoğan faizi eleştirdi, dolar/TL peş peşe rekor kırdı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iktisat biliminin tersine yine "Faiz sebeptir enflasyon neticedir. Bu yolda ben faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi, dolar 10,56'yla yeni tarihi zirveyi gördü.

Erdoğan faizi eleştirdi, dolar/TL peş peşe rekor kırdı!

Dolar'TL kuru dünkü kapanışı 10,26'dan yaptıktan sonra bugün güne 10,44'ten başladı ve yeni bir rekora imza attı.

Öğle saatlerine doğru 10,38 seviyelerine gerileyen dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz eleştirisi sonrası sırasıyla 10,48, 10,50, 10,53 ve 10,56 seviyelerine yükselerek rekorunu tazeledi.

ERDOĞAN'IN FAİZ MESAJI: KUSURA BAKMASINLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün de 'faiz sebep, enflasyon sonuç' iddiasını yineleyerek "Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz" dedi. Erdoğan, herhangi bir isim anmadan partisindeki arkadaşlarına da şöyle seslendi:

"Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam."

DOLAR KARŞISINDA EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN PARA BİRİMİ: TL

Öte yandan bu yıl dolar karşısında dünya çapında en çok değer kaybeden para birimi TL oldu. 1 Ocak 2021 tarihinde 7,43 liradan işlem gören doların bugün itibariyle TL'ye karşı yüzde 40 prim yaptı.

TL'den sonra dolar karşısında en fazla gerileyen Arjantin Pesosu'nun yıllık kaybı yüzde 19. Üçüncü sırada ise yaklaşık yüzde 15'lik değer kaybıyla Şili Pesosu yer alıyor.

Etiketler
Enflasyon Faiz Rekor