9 lira barajı yıkıldı: Dolar nereye koşuyor?

Döviz kurları doların rekor kırdığı gecenin ardından güne yukarı yönlü hareketle başladı.

9 lira barajı yıkıldı: Dolar nereye koşuyor?

Dün akşam piyasaların kapanmasının ardından yurt içi piyasalar adına oldukça hareketli saatler yaşanırken dolar/TL, tarihi zirvesini yükseltmeye devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan TCMB Başkanı Kavcıoğlu görüşmesi ve TCMB'de 3 ismin görevden alınmasıyla birlikte gün içerisinde 9,10 seviyesiyle rekor yenileyen dolar/TL, 9,1885'e kadar fırladı. Euro/TL de 10,66'ya kadar çıkarken tarihi zirvesi 10,76'ya bir adım daha yaklaştı.

Bu sabah saatlerinde kurlar bir miktar gevşerken dolar/TL, 9,16; euro/TL ise 10,63 civarında işlem görüyor.

Dün akşam piyasalarda neler yaşandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu kabul etti. Görüşmenin ardından gece Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Merkez Bankası'nda bazı görev değişikleri yapıldı.

TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, TCMB Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. TCMB Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak ve Para Politikası Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Zirvede artan satışlar devam edecek mi?

Genelde yurtiçi yerleşikler kurdaki rekor seviyelerde döviz mevduatında satış yönünde hamle yapıyor. Bu hamleler kısa dönemli de olsa son iki haftada 3.4 milyar dolar satış olmuştu. Bugün açıklanan para banka verilerinde bu satış dalgasının devam edip etmeyeceği izlenecek.

Hafta başından bu yana 9 üzerine çıkan dolar/TL’de yurtiçi yerleşiklerin yoğun satışı bankacılar tarafından görünmüyor. Analistler yükselişine emin olduğunda zaten vatandaşların döviz mevduatında yeniden alıma geçme tavrı olduğu uyarısını yapıyor. (Dünya)

Etiketler
Rekor Urla Döviz