Uydu net nedir, nasıl alınır?

Uydunet denildiğinde genellikle akla ilk olarak gelen uydu üzerinden verilen internet hizmetidir.

Uydu net nedir, nasıl alınır?

Ancak bu yanlış bir bilgidir. Çünkü Türksat’ın verdiği Uydunet hizmeti ile internetin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Genel olarak KabloTV hizmetinin sağlandığı tüm illerdeki abonelere bir ek ücret talep etmeden Uydunet aktivasyon hizmeti sunulmaktadır. Aktivasyonu gerçekleştirip 1Mbps’den 20Mbps’ye ulaşan hızlarda internetten faydalanılabilmektedir.

Ülkemizin büyük şehirlerinin hemen hepsinde yerleşik olarak sunulabilen bu sistem; İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerin tamamında, diğer illerde ise yerel olarak verilebiliyor. Ancak omurganın hızla yayılması nedeniyle daha da yaygın hale gelmekte ve Uydunet başvurusu buna karşılık olarak her geçen gün daha da artmaktadır. Bu başvuru işlemleri sırasında Kablonet başvuruları da yapılabilmekte, tercih edilen paketler üzerinden işlem yapılabilmektedir.

Uydu Net Nasıl Alınır?

Uydunet hizmeti alabilmek için öncelikli olarak Kablo TV alt yapısının bulunması gerekmektedir. Sonrasında online olarak ya da abone merkezlerinden abonelik işlemleri yapılabilmektedir. Abonelik sonunda KabloTV ile uyumlu olarak çalışan bir modem kurulumu yapılmaktadır. Bu aşamanın ardından abone olduğunuz paket ile internet erişimi sağlayabilirsiniz.

Neden Uydunet Kullanılmalı?

Uydunet, güçlü bir alt yapı üzerine kurulmuştur. ADS sistemine nazaran oldukça yüksek kapasiteyi taşıyabilecek bakır kablolar üzerinden yapılan yayın, 1000mb gücü besleyebilir. Ancak ülkemizde kaynak alt yapı 100mb sınırında olduğu için bu hizmet verilememektedir.

Bunların yanında Uydunet, stabil bir yapı sunar ve arızalar ile çok nadir karşılaşılır. Türksat, kendisine ait olan bir omurgayı kullandığı için ve Telekom’dan bağımsız olduğundan çok daha yüksek hızlar sunulabilmektedir.

Uydu Net Fiyatları

Uydunet fiyatları; tercih edilen hız, statik IP, internet kullanımı ve daha pek çok özellik çevresinde değişmektedir. Tarifeler ve kampanyalar çevresinde oluşturulan fiyatlar ile ilgili detaylı bilgi için internet üzerinden konu ile ilgili araştırma yapabilirsiniz. Bunun yanında bu hizmetten yararlanabilmeniz için Uydunet uyumlu bir modeminizin olması gerekmektedir. Uyumlu modemler, Docsis 2.0 standardını desteklemek üzere geliştirilmiş modemledir. Siz de Uydunet’in avantajlarından yararlanmak isterseniz abone noktalarından ya da online olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Etiketler
Inter