CHP'den Ziraat Bankası çıkışı: Havuz medyası genişlesin diye...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: "Ziraat Bankası; Havuz medyası genişlesin diye 675 milyon doları, Turkcell, Varlık Fonuna kalsın diye, 1,6 milyar doları dağıtırken, bu ülkede çiftçiler yokluktan canına kıyıyor."

CHP'den Ziraat Bankası çıkışı: Havuz medyası genişlesin diye...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Ziraat Bankası; Havuz medyası genişlesin diye 675 milyon doları, Turkcell, Varlık Fonuna kalsın diye, 1,6 milyar doları dağıtırken, bu ülkede çiftçiler yokluktan canına kıyıyor." dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Demirören'in Ziraat Bankası'ndan 750 milyon dolar kredi alıp, hiçbirini geri ödemediğini iddia etmişti.

Öztrak, konuyla ilgili şunları söyledi:

İki yıl önce, Şeker Fabrikaları özelleştirilirken, tepkileri hafifletmek için Nişasta Bazlı Şeker kotalarını düşürdüler. Şeker fabrikaları elden çıktı. Değerli arsaları satıldı. Anlaşılan 14 Haziran’da Biden görüşmesine, eli boş gitmemek için, nişasta bazlı şeker kotasını yeniden yüzde yüz artırdılar.

Bundan en çok kim yararlanacak? Amerikan Cargill firması. Amerikan başkanıyla tatlı bir başlangıç yapabilmek için, milletin çoluğunun, çocuğunun sağlığı tehlikeye atılıyor. Kendi çiftçimize vurulan darbe de cabası.

Allah aşkına! Bir yönetim kendi çiftçisine bu kadar mı düşman olur? Çiftçinin sırtına vurulan hançer bir değil, on değil. Çiftçinin bankası Ziraat Bankası, basının amiral gemisinin de içinde olduğu bir medya grubu, havuza katılsın, Saray’a ram olsun diye 2018’de 675 milyon dolar kredi verdi.

Bankanın o dönemki Genel Müdürü “Vardı, verdik” diye meydan okudu. Ama dün ortaya atılan iddiaya göre, grup, aldığı kredinin ne anapara, ne de faiz borcunu ödemiş.

Ziraat Bankası; Havuz medyası genişlesin diye 675 milyon doları, Turkcell, Varlık Fonuna kalsın diye, 1,6 milyar doları dağıtırken, bu ülkede çiftçiler yokluktan canına kıyıyor.

Nevşehir’de bir patates üreticisi, Ziraat Bankası’na gidiyor, borcunu yapılandırmak istiyor. Talebi kabul edilmeyince kendini ateşe veriyor.

Muğla Milas’ta çiftçi Fahrettin Aktaş, “Traktörümü satın, borcumu ödeyin, bu onursuzlukla yaşayamam” diye arkasında not bırakıp hayata veda ediyor.

İzmir Torbalı’da çiftçi Basri Yıldırım, tarlasını satmasına rağmen borçlarını kapatamıyor, üç evladını arkasında bırakıp intihar ediyor.

Ziraat Bankası artık daha fazla sessiz kalamaz. Bu kadar çiftçimiz canıyla ihtarname çekerken, Doğan Medya’yı yandaş satın alsın diye verilen kredinin encamı, ticari sır bahanesiyle örtülemez. Bugüne kadar bu kredinin ne kadarı ödendi? Ödemelerde bir gecikme var mı? Banka yönetimi Ziraat Bankasının saygınlığını korumak için bunları halka açıklamalıdır.

Etiketler
Sedat Peker Turkcell Faik Öztrak Varlık Fonu