Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar kuru yorumu: 'Geldiği yere dönecek'

Ekonomist Selçuk Geçer, doların düşüş seyrinin devam etmeyeceği ve yeniden 8.50 seviyesine döneceği değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar kuru yorumu: 'Geldiği yere dönecek'

Dolarda düşüş trendi devam ediyor. Merkez Bankası'ın peş peşe faiz artırması ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmakla hükümet kanadından sık sık gelen reform açıklamaları, onların yanı sıra küresel ölçekte doların bir değer kaybı yaşaması Türkiye'de de doların düşüşünü sağlıyor.

Dolar günü 7.28'den kapattı.

SELÇUK GEÇER'DEN DOLAR YORUMU

Dolarda düşüş devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken dolar yorumu geldi. Geçer, 8.30-8.40 bandında dolar ile ilgili olarak, dolarda bu seyrin çok devam etmeyeceğini söyledi.

"KAPANMALAR HIZLA GELECEK''

Pandemi döneminde hükümetin özel sektöre yeterincedestek vermediğini söyleyen Geçer ''1000 liralık yardımla esnafın krizden kurtulamayacağını söyledi. Geçer, kısa süre içerisinde özel sektörde kapanmaların başlayacağını söyledi.

DOLAR KONUSUNDA MERKEZ BANKASI'NA YÜKLENDİ

Ünlü ekonomist, Merkez Bankası'nın doları düşürmek için yüksek faiz artımı yaptığına dikkat çeken Geçer, faizle de bundan sonra bir şey yapılamayacağını söyledi.

Geçer, ''Eğer Merkez Bankası bundan sonra da faiz artırırsa faiz artırması için bir yerlere söz vermiştir'' ifadelerini kullandı. Ekonomist, dolar üzerinde baskıyı daha da yükseltmek için enflasyonun daha fazla gösterile bileceğini dile getirdi.

GEÇER: DOLAR GELDİĞİ YERE GERİ DÖNECEK

Faiz enstrümanının artık işe yaramadığını, Merkez Bankası'nın dolar rezervlerinin kalmadığını ve uluslararası piyasada da destek bulunmadığının altını çizen Geçer, doların kısa sürede 7.90, ardından 8 dirençini kıracağını ve daha sonra geldiği yere yani 8.50'lere döneceğini vurguladı. (Milli Gazete)

Etiketler
Dolar 7 TL Selçuk Geçer