Milli Piyango'da da Demirören dönemi

Demirören Holding’in iştiraki olan ve Varlık Fonu’nun 10 yıl süreyle Milli Piyango’nun işletme hakkını devrettiği Sisal Şans, 1 Ağustos itibariyle faaliyetlerine başlıyor.

Milli Piyango'da da Demirören dönemi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı olan damadı Berat Albayrak tarafından yönetilen Türkiye Varlık Fonu tarafından 10 yıl süreyle Milli Piyango bünyesindeki şans oyunlarının düzenlenmesi için yetkilendirilen Sisal Şans adlı şirket, 1 Ağustos itibariyle faaliyetlerine başlıyor.

İktidara yakın sermaye gruplarından Demirören Holding’in iştiraki olan ve İddaa’nın da işletme hakkını elinde bulunduran şirket, ilk çekilişini Süper Loto ile 2 Ağustos’ta gerçekleştirecek.

3 Ağustos’ta ‘Çılgın Sayısal Loto’ düzenlenecek. Bu çekilişte, “Sayısal Loto tarihindeki en yüksek ikramiye olan 50 milyon TL’nin verileceği” ifade edildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Sisal Şans Genel Müdürü (CEO) Selim Ergün, hedeflerinin devlet hazinesine aktarılan miktarı yükseltmek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

HEDEF, HAZİNEYE GİRECEK PARAYI ARTIRMAK

“1926 yılında kurulan Milli Piyango, hepimizin hayatında yer etmiş, ekonomimize önemli kaynak sağlayan, ülkemizin en köklü markalarından biri. Biz de Sisal Şans olarak bu bilinç ve sorumlulukla yoğun bir çalışma gerçekleştirdik, sıfırdan kurulan yepyeni bir şirket olarak oyunseverler için de heyecan verici bir deneyim hazırladık. Bu süreçte ülke ekonomisine katma değer sağlayacak faaliyetlerin yanı sıra katlanarak giden bir istihdam da yaratmak istiyoruz. Toplam hasılatı artırmayı ve devlet hazinesine aktarılan miktarı yükselterek ülkemizin kazanmasını hedefliyoruz.”

Türkiye Varlık Fonu’nun Ağustos 2019’da davet usulüyle gerçekleştirdiği ihaleyle, Milli Piyango’nun işletme hakkı 10 yıl süreyle Demirören-Sisal’a verilmişti.

İDDAA BAYİLERİNİN KÂRI DEMİRÖREN İLE DÜŞTÜ

Demirörenlerin İddiaa’nın işletmesini almasının ardında, bayilerin kârını düşürmüştü.

İddaa bayilerine ödenen satış kârı yüzde 7,2’den yüzde 4,8’e inmiş, bayilerin kazançlı kuponlardan aldığı kâr da yüzde 1 azalmıştı.

Eylül 2019’da Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Esnaf Odası tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde 6 bin civarında İddaa bayii bulunduğuna dikkat çekilerek, aileleri ile birlikte 100 bine yakın yurttaşın, kâr payının düşürülmesinden etkileneceği vurgulanmıştı.

Demirören Holding’in İddaa’nın ihalesini Yıldırım Demirören’in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olduğu süreçte alması tartışma yaratmıştı. Yıldırım Demirören, ihalenin alınmasından sonra istifa etmişti.


Etiketler
Ağustos Irak Varlık Fonu Milli Piyango